Handbal

Primele partide oficiale din handbalul intern post-pandemie şi care vor des­chide noul sezon sunt partidele SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti – CSM Slatina, din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României (ediţia 2019-2020), pro­gramate pe data de 3 septembrie.
Turneele de promovare prevăzute să se desfăşoare la Cheile Grădiştei, iniţial la fina­lul lunii august, apoi în prima săptămână din septembrie, au fost reprogramate. Federaţia a decis însă ca startul să fie luat cu sferturile de finală ale Cupei României şi Turneul Final Four, programate în perioada 3-6 septembrie, la Bucureşti.
O săptămână mai târziu va avea loc şi tur­neul Final Four al Cupei României la mas­cu­lin (12-13 septembrie) ce va avea loc la Sf. Gheorghe. Câştigătoarele celor două com­petiţii vor intra şi în posesia Supercupei Ro­mâniei.
Tot la Sf. Gheorghe se vor desfăşura şi cele două turnee de promovare. La feminin, „calificările” au fost programate pentru data de 7-11 septembrie, dar acestea sunt totuşi incerte. Ştiinţa Bucureşti s-a retras, astfel că în competiţie au mai rămas cinci echipe pentru patru locuri: CSM Galaţi, Dacia Mioveni, Crişul Chişineu-Criş, Activ Ploieşti şi HCF Piatra Neamţ. Federaţia a solicitat însă acestei ultime echipe un nou punct de vedere în privinţa promovării, având în considerare că nu dispune de un lot cu care ar putea face faţă în Liga Florilor şi probabil nici de un buget adecvat.
Turneul de promovare la masculin a fost reprogramat pentru data de 11-13 sep­tem­brie. Participă CSU din Suceava, CSM Botoşani, Unirea Sânnicolau Mare şi CSM Alexandria. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două formaţii îşi asigură locul în Liga Zimbrilor. Ambele turnee de promovare, propuse iniţial să se desfăşoare la Cheile Grădiştei, au fost mutate la rândul lor la Sf. Gheorghe.
În ceea ce priveşte campionatele na­ţio­nale, Federaţia a luat deocamdată o decizie pentru Liga masculină, la care primele trei etape au fost reprogramate pentru 15-17 septembrie, sub formă de turneu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.