HANDBAL FEMININ. Primul obiectiv al noului antrenor al naţionalei – calificarea la Olimpiadă

24 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Noul selecţioner al naţionalei noastre de handbal feminin este Adrian Vasile (foto), cel care deţine şi portofoliul de antrenorul principal al echipei CSM Bucureşti.
Federaţia Română de Handbal a decis să îl înlocuiască pe Bogdan Burcea, tehnician cu care echipa naţională a României a înregistrat cea mai slabă clasare din istoria ei la un turneu final de campionat conti­nen­tal: locul 12 la EURO 2020 din Danemarca.
Adrian Vasile va prelua comanda unei echi­pe naţionale pentru prima dată în ca­rieră. El a fost secundul suedezului Per Johans­son la echipa de senioare din Munte­negru, în perioada 2017-2020, iar cu formaţia feminină de club CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, ca asistent al danezului Kim Rasmussen.
Tehnicianul român a semnat un contract valabil pe un an cu federaţia de la Bucu­reşti, fiind conştient de presiunea supli­men­tară la care va fi supus de acum înainte. “Cea mai mare onoare pentru un antrenor este de a servi echipei sale naţionale, aşa că acesta este un mare pas înainte făcut de mine. Acum câţiva ani, nici măcar nu aş fi îndrăznit să visez la aşa ceva, prin urmare este o opor­tu­nitate enormă, dar şi o răs­pun­dere mai mare pentru mine”, a precizat selecţionerul de 38 de ani, pentru site-ul eurohandball.com.
Primul obiectiv pentru Adrian Vasile este cel din perioada 19-21 martie, când Ro­mânia va întâlni Norvegia (campioana euro­peană en titre), Muntenegru şi Thailanda – la turneul preolimpic de la Podgorica, unde se vor pune în joc două bilete pentru Olim­piada de la Tokyo, din 23 iulie – 8 august 2021.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medalie de aur la campionatul mondial pentru boberii români

Campionatele Mondiale de Bob pentru juniori care se desfăşoară în Elveţia, în staţiunea montană St. Moritz,au adus două medalii, una...

Alexandru Ioan Cuza şi Unirea Principatelor Române, în paginile revistei „Cosânzeana” din Orăştie

Ziua de 24 ianuarie prilejuieşte oma­gie­rea personalităţii lui Alexandru Ioan Cuza şi a actului istoric al Unirii Princi­patelor Ro­mâne din...

Bulina albă

Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara Pentru că Instituţia pe care o conduce, printr-o colaborare bună...

Închide