Sport

HANDBAL FEMININ. Lupta pentru calificare

Echipa naționala feminină a României încearcă astăzi să obțină calificarea la Campionatul Euro­pean 2022. Echipa pregătită de Adrian Vasile trebuie să învingă în această seară, de la ora 21.00, în de­plasare, formația din Insulele Feroe și duminică, la Râmnicu Vâlcea, echipa din Austria.

Nu este un meci ușor
În meciul tur, disputat pe 6 octom­brie anul trecut, la Mioveni, România a câștigat cu 26-19. Cele două echipe fac parte din grupa a 2-a, alături de Danemarca și Austria. Primele două formații în clasament se califică la turneul final care se va disputa între 4-20 noiembrie în trei țări: Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.
„Trebuie să înțelegem că fiecare detaliu va conta și cel mai important lucru este să fim la maximumul capa­cității noastre. În nici un caz să picăm în plasa ideii de a crede că este un meci mai ușor. Singurul mod de a-l aborda este de a fi sută la sută men­tal, fizic, concentrare. Absolut tot”, a declarat selecționerul Adrian Vasile.
Antrenorul Adrian Vasile are la dispoziție 18 jucătoare, dintre care nu lip­sesc Neagu, Pintea, Laslo sau Dumanska. La Națională a revenit și Eliza Buceschi, refăcută după o accidentare. Corina Lupei, vâlceanca în vârstă de 19 ani, debutează pentru România în partida cu Insulele Feroe. Ea a înlocuit-o în extrema dreaptă pe Alexandra Dindiligan, care a suferit o leziune fibrilară.
România este pe locul 3 în grupă, cu 3 puncte după patru meciuri. Lider în clasament este Danemarca, cu 8 puncte, urmată de Austria, cu 5, iar Insulele Feroe sunt pe locul 4, fără nici un punct.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura