Sport

HANDBAL FEMININ. Devencele, revenire cu o victorie categorică

Campionatul din Divizia A de hand­bal feminin s-a reluat, după în­tre­ru­perea produsă de desfășurarea în­tre­cerilor din competiția europeană, iar CSM Deva a revenit în teren cu o vic­torie.

 

Se putea și mai bine

În seria C, în etapa a VI-a, liderul, CSM Deva, a întâlnit, pe teren propriu, pe ACS Liviu Rebreanu Turda. Jocul a curs, practic, într-un singur sens, devencele câștigând, conform așteptărilor, la un scor categoric, 45-19 (25-9). Ca de obicei, ofensiva celor de la CSM Deva a funcționat la turație maximă, dar s-a observat și jocul defensiv al hand­ba­listelor pregătite de Daniel Gheorghe și Olivia Nanu, o prestație excelentă având portarii.
Ana Inculeț a închis, practic, poarta, Andreea Năstasă, pe lângă faptul că a apărat foarte bine, a înscris și un gol, iar Ana Szolosi, la debutul său pentru Deva, a apărat trei lovituri de la șapte metri. “Cred că am avut un debut des­tul de reușit, deși se putea și ceva mai bine. Meciul în sine a fost destul de ușor și mă bucur că totul a fost OK”, a declarat Ana Szolosi, jucătoare la CSM Deva. După acest joc, CSM și-a con­so­lidat poziția de lider, păstrându-și și punc­tajul maxim, iar etapa viitoare va juca, în deplasare, la CSU Cluj Napoca, formația clujeană fiiind una dintre pre­tendentele la promovarea în eșalonul superior la finalul campionatului.
CSM Deva: Andreea Nastasă (1 gol), Ana Inculeț, Ana Szolosi – Sylwia Lisewska, Daniela Toader (ambele 7), Andreea Tetean (6), Irina Croitoru, Cristina Malac (ambele 5), Nicoleta Deaconu, Mălina Petrescu (ambele 4), Diana Șamanț (3), Dalia Cîmpean (2), Sara Racho (1). Indisponibile: Bianca Cherecheși, Alexandra Orșivschi.