Handbal feminin. CSM Deva, ceva mai bine dar…. nu suficient

Spectatorii care au dorit să asiste la jocul pe care echipa CSM Deva l-a avut pro­gra­mat sâmbătă la Sala Sporturilor din Deva, au primit acceptul organizatorilor să intre în sală și au urmărit pentru prima dată în acest campionat echipa locală pe teren propriu.

Oficiali care nu-și fac datoria
Nu au fost mulți cei care au asistat la joc, deși în ultima perioadă conducerea clubului devean a făcut invitații celor care iubesc acest sport să vină la sală.
O să mai spun că există un protocol al fe­derației semnat cu institutiile de presă (de la care se tot cere sprijin pentru promovarea hand­balului), care obligă reprezentanții aces­­tei federații să sprijine activitatea re­pre­zentanților mass media prezenți la un joc. Am fost singurul jurnalist care a asistat la joc, am vrut să văd evoluția formației de­vene. Și, așa cum am făcut mereu în 40 de ani de activitate, am solicitat de la masă ofi­cială, echipele care evoluează. Însă, cei patru „oficiali” delegați, inclusiv o respectabilă doam­nă foarte …ocupată și probabil acrită de atâta scris pe foaia de joc, ca și obser­va­torul jocului, au avut alte activități. Mai mult, unul dintre oficiali mi-a spus că s-au schim­bat regulile, nu primim nimic până nu sunt introduse datele în computer, chiar dacă mai erau câteva minute înainte de începerea jo­cului. Poate trebuie să primim aceste in­for­mații la finalul unui joc. Poate, zic eu, nu ar fi rău ca oficialii delegați să vină mai repede la meci sau…să se lase de meserie…Așa e me­reu la Deva.. Poate se schimbă ceva…. vreo­dată, că prea s-au obișnuit unii cu stilul acesta.

Au accelerat ritmul și au câștigat
Dar, să revenim la joc. Cu un nou antrenor la timonă, în persoana lui Gheorghe Covaciu, echipa deveană nu a reușit să treacă de SCM Craiova, condusă de Bogdan Burcea. Menționez că echipa locală a fost condusă în permanență, dar a reușit în min.22 să se apropie la un gol diferență (fost 7-8 și apoi 8-9) pentru ca la pauză oltencele să conducă cu 13-11.
Nu pot spune că repriza secundă a fost mai bună dar s-a văzut o mobilizare mai pu­ter­nică la echipa locală, care s-a apropiat din nou la un gol, în min. 50 scorul fiind 18-19.
Finalul a apartinut oaspetelor care au accelerat și au câștigat cu 23-20. Bun arbi­trajul prestat de Marina Agliceriu și Mirabela Turdean.
CSM Deva a evoluat cu Inculeț, Nanu, Năstasă – Gavrilă (8 goluri marcate), Ciolan (3), Cherecheși(2), Predoi(2), Moldovan(2), Gîjulete (2), Pătuleanu (1), Tămaș, Malac, Oni­caș, Matei, Racho. Antrenor: Gheorghe Co­vaciu.
Mâine, formația deveană are un alt joc pe teren propriu, de această dată cu SCM Glo­ria Buzău, formație aflată pe locul cinci în cla­samentul Ligii Florilor, pentru ca apoi, în etapa a VI-a, CSM Deva va întâlni în depla­sa­re campioana națională, CSM București.

One thought on “Handbal feminin. CSM Deva, ceva mai bine dar…. nu suficient

  • 27 septembrie 2021 la 21:21
    Legătură permanentă

    1.Accesul la meciuri ar trebui să fie gratis pentru toată lumea, deoarece echipa primește bani de la bugetul local. Adică din taxele pe care le plătim noi, devenii.

    2. Nu mă miră că sunt prost organizați, la Deva nu este o noutate. Dacă l-au dat afară din sală, acum câteva săptămâni, și pe antrenorul Mătăsaru, cel care a pus bazele echipei…ce să mai comentez!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.