Sport

HANDBAL. Devencele continuă pregătirile pentru noul sezon

Echipa de handbal feminin a clu­bu­lui devean continuă seria meciurilor amicale în vederea pregătirii noului sezon competițional. La finalul săp­tămânii trecute, devencele au jucat la Târgu Jiu, alături de echipa locală, nou promovată în Liga Florilor, primul eșalon al handbalului feminin româ­nesc, ocazie cu care gorjencele și-au prezentat lotul pentru viitorul sezon.

Mulțumită de jocul fetelor
A fost un bun prilej pentru ambele formații ca să încerce mai multe variante de și scheme tactice. Echipa de liga I, care are în componență patru foste jucătoare de la CSM Deva, a terminat în avantaj prima repriză, cu scorul de 16-10, dar după pauză de­vencele au revenit la un gol diferență, scor 23 – 24.
CSM Târgu Jiu s-a impus, la final, cu 31-26 dar conducerea clubului de­vean s-a declarat mulțumită de evo­luția jucătoarelor pe care le au sub con­tract. „A fost un meci bun, cu mo­mente în care am fost peste adver­sare, acestea având un lot mult mai valoros. Rezultatele din meciurile de pregătire contează mai puțin, iar im­portant pentru noi este să omoge­ni­zăm echipa. Lotul de bază este crista­lizat și, așa cum anunțam și înainte, ur­mează să mai facem câteva trans­feruri. Este vorba și despre unele jucă­toa­re cu experiență, dar și de mai mul­te junioare din județul Hunedoara. După următoarele jocuri de verificare vom anunța și noile jucătoare pe care le-am transferat și, repet, vom avea și localnice în lot, care să joace și cu sufletul pentru județ și pentru oraș”, a declarat Marian Muntean, șeful Secției de handbal de la CSM Deva. Hand­ba­listele de la CSM Deva vor susține următoarele meciuri de pregătire, tot în deplasare, la Oradea, cu o echipă de eșalon secund, în zilele de 25 și 26 august.