Sport

HANDBAL. A dovedit că, dacă vrei ceva cu adevărat, reușești

Rezultatele echipelor de handbal de la CSS Petroșani, formații pre­gă­tite de Alexandru Rotaru, arată că această disciplină sportivă revine în forță. Anul competițional 2022-2023 a fost unul foarte bun pentru secția de handbal de la clubul din Valea Jiului Petroșani, cu două echi­pe calificate în semifinalele cam­pio­natului și câștigarea unuia dintre cele mai mari turnee de handbal pentru juniori din Europa – Cell Cup Ungaria. Să nu uităm de organizarea primei cupe în Petroșani, Handbal Cup Electromax Petroșani, cu 12 echipe de junioare participante.

Ca acasă
Aceste rezultatele au dus la con­vocarea în pregătire centralizată a unor sportive de la CSS Petroșani la Centrul de Excelență, acestea fiind Iulia Niță, Narcisa Cepoi, Lorena Postolache, Larisa Achim jucătoarele de top ale echipei. „Sportivele sunt chemate la pregătire cu lotul. Aici le-am mai putea adăuga și pe Alexia Onisie și IoanaTemneanu. Doresc să readuc handbalul în Petroșani și, implicit, în Valea Jiului, la un nivel înalt și, de ce nu, să egalăm sau să în­cer­căm să depășim performanțele foș­tilor antre­nori din Petroșani și din Valea Jiului”, spune antrenorul Alexandru Rotaru. Tehnicianul coordonator al echipelor de handbal este de 3 ani în Valea Jiului unde s-a mutat cu familia.„Aici pot spune că mă simt și că sunt acasă. Ba mai mult, am refuzat să plec la alte echipe de dragul acestui oraș. Cred în dezvol­tarea turismului în zonă, dar și în dezvoltarea orașului Petroșani”, a spus reputatul antrenor.

Lotul CSȘ Petroșani :
Portari: Daria Bulancea, Larisa Achim, Narcisa Cepoi, Amalia Cigmaian.
Jucătoare de câmp: Iulia Niță, Ioana Temneanu, Francesca Ciocoiu, Bianca Oravecz, Daria Șerban, Alexia Onisie, Andreea Botar, Yasina Brădățan, Alexandra Perța, Andrieși Samira, Maria Macovei, Karina Olărașu, Andrada Crăciun, Ariana Prună, Ana Maria Petraru, Denisa Prună, Bianca Grecu, Iulia Temneanu, Tania Olărașu, Raysa Pap.