Haitele de maidanezi au îngenuncheat administraţiile locale

1 februarie 2011 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Carmen Cosman

Mii de câini fără stăpân hălăduiesc pe străzile din localităţile judeţului, iar autorităţile locale nu mai ştiu ce metode să aplice pentru rezolvarea acestei probleme.

S-au sterilizat câteva sute de câini

O parte a maidanezilor au fost castraţi şi crotaliaţi, dar periodic, în localităţile din judeţ apar noi câini, aduşi cu maşinile din alte zone. Iar fondurile alocate pentru serviciul de ecarisaj, deloc puţine, se pierd, practic, pe Apa Sâmbetei.

La Hunedoara, de exemplu, anul trecut, voluntarii Asociaţiei Vier Pfoten s-au ocupat de sterilizarea câtorva sute de câini comunitari. Dar problema nu s-a rezolvat, în ciuda campaniei de conştientizare a cetăţenilor desfăşurată de municipalitate. „Problema este că apar câini noi, aduşi cu maşinile din alte părţi. Avem sesizări de la cetăţeni în acest sens”, a declarat Monica Rada, consilier al primarului municipiului Hunedoara. Edilii sunt legaţi oarecum de mâini, atâta timp cât nu au nici măcar un număr de la o maşină care a lăsat animalelei pe străzile din Hunedoara, aşa încât să afle de unde au venit. Aşa că, la ora actuală, pe străzile Hunedoarei sunt sute de câini fără stăpân.

Sunt readuşi pe străzi

Şi la Deva, autorităţile spun că sunt peste 400 de maidanezi, care circulă liberi pe străzi. Vechiul adăpost era deja plin la supra-capacitate, aşa că edilii au mai amenajat unul, conform normelor europene, tot la Sântuhalm, dar cu o capacitate de doar 50 de animale. Aşa că, după ce sunt deparazitaţi şi sterilizaţi, câinii se întorc din nou pe străzi.

Aşa se întâmplă şi la Petroşani, unde edilii au ajuns să considere că rezolvarea problemei câinilor comunitari ar veni doar prin schimbarea actualei legislaţii. Reprezentanţii Primăriei Petroşani nu ştiu câţi câini sunt pe străzi, dar estimează că sunt câteva sute, iar sterilizarea nu rezolvă şi problema agresivităţii lor. Numai în anul 2009, s-au cheltuit cu serviciul de ecarisaj din Petroşani 142.000 de lei. „Avem un adăpost unde ducem câinii, care sunt sterilizaţi şi crotaliaţi, iar apoi, conform legii, li se dă drumul tot pe stradă. Eu sper că, după tragedia de la Bucureşti, va fi lăsată ipocrizia deoparte şi câinii fără stăpân vor putea fi eutanasiaţi”, a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul municipiului Petroşani.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Johann spune:

    Ehei ! Cite resedinte nu s-au ridicat pe pielea bietelor potai,cite masini de lux si jeep-uri au fost achizitionate !Nu degeaba se spune “ciinele cel mai bun prieten al omului” (al omului pus intr-o functie responsabila se intelege).Fondurile nu se duc “pe Apa Simbetei”,ci in buzunarele fara fund al celor din administratiile locale

  2. Marinela spune:

    In Orastie situatia este similara. Trebuie facut ceva, in mod clar, dar ceva real.

  3. Hingher Pe Viata MOTRU spune:

    Deci e nebunie absoluta ..LA MOARTE CU TOATE JAVRELE , si punetile si niste perfuzi in cap si camasi de forta iubitorilor de animale ca astia nau voie in libertate …si astia mai au si drept de vot !!! Acum inteleg dece in romania totu merge rau

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a finalizat recensãmântul agricol

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Hunedoara, împreună cu Direcţia de Statistică, au finalizat activitatea în teren a inspectorilor, în...

Gripa nouă a reapărut în judeţ

Un caz de gripă porcină a fost confirmat şi în judeţul Hunedoara. Virusul a fost descoperit la un bărbat, în...

Reţinut pentru furt din locuinţe

Un adolescent, de 18 ani, din comuna Beriu, a ajuns în arestul Poliţiei Deva, după ce a furat din mai...

Închide