ActualitateFlash

Hackerul “Guccifer” a fost eliberat din Penitenciarul Deva, urmând să fie trimis în SUA

Adriana Năstase

Tribunalul Hunedoara a dispus ieri eliberarea condiţionată din Penitenciarul Deva a hackerului Marcel Lehel Lazăr (foto), cunoscut şi sub apelativele de „Guccifer“ şi „Micul Fum“, bărbatul fiind condamnat la şapte ani de închisoare, pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor personalităţi din România şi America.

„Instanţa admite contestaţia formulată de condamnat împotriva sentinţei penale 974/2018 pronunţată de Judecătoria Deva în dosarul 6478/221/2018, desfiinţează integral sentinţa penală atacată şi, în rejudecare, admite cererea formulată de condamnat, în prezent deţinut în Penitenciarul Deva, şi dispune liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1667/2014 a Tribunalului Bucureşti, secţia Penală“, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
În 10 septembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare în Statele Unite ale Americii a hackerului Marcel Lehel Lazăr, predarea acestuia fiind amânată până la data punerii în libertate ca urmare a eliberării condiţionate sau a executării până la termen a pedepsei de şapte ani închisoare pe care o are în România. Potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia a constatat că sunt întrunite condiţiile extrădării în ceea ce îl priveşte pe Lazăr şi a admis cererea formulată de autorităţile judiciare din SUA, înregistrată la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei la data de 8 august.
Marcel Lehel Lazăr, alias „Guccifer“ sau „Micul Fum“, a devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din România şi America. În vârstă de 46 de ani, bărbatul a fost condamnat în septembrie 2016 la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia. „Guccifer“ a pledat vinovat la acuzaţiile de furt de identitate cu circumstanţe agravante şi acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.
În România, Marcel Lehel Lazăr a primit, în 2014, o condamnare de şapte ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Lehel este încarcerat în România din octombrie 2016, când a fost adus din SUA, iniţial fiind închis la Penitenciarul Rahova.
Scos din Penitenciarul Deva de la Bârcea Mare, Marcel Lehel Lazăr a fost preluat de poliţiştii hunedoreni şi dus în arestul IPJ de la Poliţia Deva, unde va sta până va fi extrădat în SUA.

3 comentarii la „Hackerul “Guccifer” a fost eliberat din Penitenciarul Deva, urmând să fie trimis în SUA

  • https://m.evz.ro/12-ani-de-la-moartea-lui-teo-peter.html

  • Christopher van Goethem, un militar al SUA detaşat la ambasada din România, aflat în stare de ebrietate il omora calcandu-l cu masina pe Teo Peter , basistul trupei romanesti de rock Compact.Era in 2004. Romania l-a extradat rapid pe acest american , iar in USA , americanul a fost pusbpe liber!
    Acum in oct.2018, tribunalul din Romania il extradeaza pe un roman in USA , bagandu-l in gura lupului! Nu e normal!pana cand mai suntem sclavi americanilor care ne-au facut mult rau!Rusine !Shame!

  • Christopher van Goethem, americanul a facut o crima , iar rimanul, Marcel Lehel Lazar nu a facut! Criminalul e liber , iar romanul e arestat si cu ani grei de puscarie, si extradat in SUA.Pe ce lume traim? Se vede ca tribunalul romanesc e inca comunist, subjugat americanilor? Cat va mai dura pana vor fii inlocuiti acesti judecatori?sistemul nostru judecatoresc e americanizat, fiind impotriva romanilor?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura