Hackerul “Guccifer” a fost eliberat din Penitenciarul Deva, urmând să fie trimis în SUA

23 octombrie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Tribunalul Hunedoara a dispus ieri eliberarea condiţionată din Penitenciarul Deva a hackerului Marcel Lehel Lazăr (foto), cunoscut şi sub apelativele de „Guccifer“ şi „Micul Fum“, bărbatul fiind condamnat la şapte ani de închisoare, pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor personalităţi din România şi America.

„Instanţa admite contestaţia formulată de condamnat împotriva sentinţei penale 974/2018 pronunţată de Judecătoria Deva în dosarul 6478/221/2018, desfiinţează integral sentinţa penală atacată şi, în rejudecare, admite cererea formulată de condamnat, în prezent deţinut în Penitenciarul Deva, şi dispune liberarea condiţionată a acestuia din pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1667/2014 a Tribunalului Bucureşti, secţia Penală“, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
În 10 septembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare în Statele Unite ale Americii a hackerului Marcel Lehel Lazăr, predarea acestuia fiind amânată până la data punerii în libertate ca urmare a eliberării condiţionate sau a executării până la termen a pedepsei de şapte ani închisoare pe care o are în România. Potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei, CA Alba Iulia a constatat că sunt întrunite condiţiile extrădării în ceea ce îl priveşte pe Lazăr şi a admis cererea formulată de autorităţile judiciare din SUA, înregistrată la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei la data de 8 august.
Marcel Lehel Lazăr, alias „Guccifer“ sau „Micul Fum“, a devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi din România şi America. În vârstă de 46 de ani, bărbatul a fost condamnat în septembrie 2016 la 52 de luni de închisoare de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia. „Guccifer“ a pledat vinovat la acuzaţiile de furt de identitate cu circumstanţe agravante şi acces neautorizat la computere, după ce a fost extrădat din România în SUA.
În România, Marcel Lehel Lazăr a primit, în 2014, o condamnare de şapte ani închisoare, el fiind acuzat că a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Lehel este încarcerat în România din octombrie 2016, când a fost adus din SUA, iniţial fiind închis la Penitenciarul Rahova.
Scos din Penitenciarul Deva de la Bârcea Mare, Marcel Lehel Lazăr a fost preluat de poliţiştii hunedoreni şi dus în arestul IPJ de la Poliţia Deva, unde va sta până va fi extrădat în SUA.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Deva spune:

  https://m.evz.ro/12-ani-de-la-moartea-lui-teo-peter.html

 2. Deva spune:

  Christopher van Goethem, un militar al SUA detaşat la ambasada din România, aflat în stare de ebrietate il omora calcandu-l cu masina pe Teo Peter , basistul trupei romanesti de rock Compact.Era in 2004. Romania l-a extradat rapid pe acest american , iar in USA , americanul a fost pusbpe liber!
  Acum in oct.2018, tribunalul din Romania il extradeaza pe un roman in USA , bagandu-l in gura lupului! Nu e normal!pana cand mai suntem sclavi americanilor care ne-au facut mult rau!Rusine !Shame!

 3. Marcel Leher Lazar vs Christopher van Goethem spune:

  Christopher van Goethem, americanul a facut o crima , iar rimanul, Marcel Lehel Lazar nu a facut! Criminalul e liber , iar romanul e arestat si cu ani grei de puscarie, si extradat in SUA.Pe ce lume traim? Se vede ca tribunalul romanesc e inca comunist, subjugat americanilor? Cat va mai dura pana vor fii inlocuiti acesti judecatori?sistemul nostru judecatoresc e americanizat, fiind impotriva romanilor?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa de Toamnă la Cros

Considerată ca fiind şi prima etapă din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor, Cupa de Toamnă la cros a fost un test util...

Gurasada, printre puţinele comune în care continuă cadastrarea gratuită

Deşi administraţiile locale au încheiat contracte de finanţare cu OCPI, firmele de topografie nu se înghesuie să preia lucrările de...

Centenarul Marii Uniri, celebrat la Brad, Ţebea, Orăştie şi Ribiţa

În această săptămână, Consiliul Judeţean Hunedoara şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara organizează o serie de evenimente...

Închide