Hacker-ul Guccifer rămâne în închisoarea de la Bârcea Mare

Natalia Bumbac

Arădeanul Marcel Lehel Lazăr, alias hacker-ul Guccifer (foto), rămâne în Penitenciarul Bârcea Mare. Curtea de Apel Alba Iulia nu a luat o decizie ieri, 28 august, cu privire la cererea de extrădare a bărbatului, formulată de autorităţile competente din SUA. Instanţa a dat un nou termen de judecată pentru 4 septembrie, până când ar trebui depusă la dosar întreaga documentaţie privind cererea de extrădare în variantă completă şi în original.

Ştia secretele vedetelor
Marcel Lehel Lazăr se află în detenţie la Penitenciarul de la Bârcea Mare unde execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare, în regim semideschis, după ce a spart conturile de mail ale fostului director al SRI George Maior şi ale comisarului european Corina Creţu. Bărbatul a mai fost acuzat de încălcarea intimităţii virtuale ale unor nume cunoscute din România, între 2010 şi 2011. Hacker-ul a spart conturile de Facebook şi adresele de e-mail ale unor vedete TV, precum Corina Caragea, Laura Cosoi sau Bianca Drăguşanu. În plus, Guccifer a mai accesat ilegal conturile unor vedete internaţionale şi ale unor personalităţi de la vârful altor state.
În 1 septembrie 2016, hacker-ul român a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare de către o instanţă federală americană din Alexandria, Virginia, pentru că a spart conturile de e-mail ale familiei Bush şi ale altor personalităţi, precum şi pentru furt de identitate. În 2016, Guccifer a fost condamnat în SUA la patru ani şi patru luni de detenţie, fiind acuzat că a spart mai multe conturi de e-mail ale familiei Bush. Hacker-ul a recunoscut în faţa instanţei americane că a spart şi e-mail-ul fostei secretare de stat Hillary Clinton, de unde ar fi sustras circa 2.200 de e-mail-uri cu informaţii clasificate şi alte 22 de nivel Top Secret. Autorităţile americane solicită acum extrădarea acestuia în SUA.
Pe de altă parte, Marcel Lehel Lazăr a cerut la Judecătoria Deva să fie eliberat condiţionat din închisoare. Cererea i-a fost respinsă în 13 august, cu menţiunea că poate reveni cu o nouă solicitare în data de 2 septembrie 2018. Guccifer se află în închisoare din ianuarie 2014, atunci când a fost arestat preventiv. Potrivit reprezentantului Penitenciarului Bârcea Mare, bărbatul se află la penitenciarul de la noi din judeţ de mai multe luni, unde participă la diverse activităţi de reeducare şi reintegrare socială. El se află închis la Penitenciarul Bârcea Mare, deoarece acesta este cel mai apropiat de domiciliul lui şi are regim semideschis.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.