Guvernul taie salariile, primăriile acordă suplimente

Nicolle Ebner

Primăriile Deva, Veţel, Şoimuş şi Petrila au intrat în colimatorul prefectului Attila Dezsi (foto), după ce au acordat suplimente salariale funcţionarilor publici. Trei dintre hotărârile adoptate de consiliile locale (HCL) sunt încă în procedură de verificare, iar în cazul Petrila, prefectul a cerut deja abrogarea hotărârii adoptate de consilieri.

Primării intrate în colimatorul prefecturii

Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, declară că, în judeţ, nu s-a înregistrat nici o HCL privind majorarea cu 25 la sută sau cu alte procente a salariilor funcţionarilor publici sau a personalului contractual din cadrul celor 69 de primării. În schimb, un număr de patru primării, respectiv Deva, Veţel, Şoimuş şi Petrila, au decis să majoreze veniturile funcţionarilor, prin acordarea unor suplimente salariale, făcând uz de prevederile Legii 330/2009, potrivit cărora salariile nu pot depăşi cuantumul stabilit la data de 31 decembrie 2009. „Consiliul Local Petrila a aprobat inclusiv acordarea unor ajutoare financiare pentru salariaţi. Toate cele patru HCL sunt în procedură legală de verificare, iar pentru HCL nr. 57/2010 din Petrila s-a făcut procedură prealabilă, solicitându-le consilierilor, ca în prima şedinţă să o reanalizeze şi, în consecinţă, să o abroge. În caz contrar, mă voi adresa instanţei de Contencios administrativ, cu acţiune în anulare”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi. Potrivit prefectului, în urma acordării suplimentelor salariale, cei mai avantajaţi sunt funcţionarii cu funcţii de conducere, veniturile acestora rotunjindu-se binişor, cu sume cuprinse între 1.100 şi 1.200 lei.

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor să atace în contencios administrativ hotărârile de consiliu local, emise de către unele primării, prin care angajaţilor le sunt acordate sporuri salariale de 25 la sută, evitându-se astfel reducerea veniturilor salariale, prin măsurile de austeritate introduse de guvern.

One thought on “Guvernul taie salariile, primăriile acordă suplimente

  • 1 iunie 2010 la 10:26
    Permalink

    si la Aninoasa acelasi lucru si mai se mira ca sunt in FALIMENT
    Sa vina BOC sa vada ce fac subalterni lui,sau nici pd-lstul Botgros nu-l mai baga in seama

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare