Guvernul PNL înregistrează eşecuri în toate domeniile

27 aprilie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Guvernul Orban nu este capabil să ofere românilor o perspectivă clară de ieşire din crizele sanitară şi economică, de aceea asistăm zilnic la anunţarea de măsuri sortite eşecului.

Cel mai mare eşec al PNL şi al Guvernului Orban este platforma informatică IMM Invest care a funcţionat un minut. Astfel, IMM-urile nu pot accesa credite pentru realizarea de investiţii sau pentru capital de lucru, cu toate că zilele trec şi efectele crizei economice le afectează tot mai tare.
Alt eşec al PNL, care se răsfrânge asupra mediului de afaceri este plata ajutorului de şomaj tehnic. În timp ce pentru depunerea dosarelor termenele au fost foarte scurte, nici până în zi de astăzi cele peste 600 de mii de cereri nu au fost onorate în totalitate.
Relansarea economică se bazează pe promisiuni şi planul relansării va fi prezentat de PNL abia după încetarea stării de urgenţă, după cum declară ministrul Cîţu. Este clar că PNL nu are nici un plan concret şi companiile sunt lăsate fără posibilitatea de a face strategii de redresare.
Ca ţară, comparativ cu alte state din UE, deţinem doar recorduri ruşinoase: nu testăm suficient, nu avem plan de redresare economică şi avem cel mai mic procent alocat din PIB anunţat pentru sprijinul companiilor şi populaţiei.
Unica şansă de a atenua efectele crizei generate de pandemie era agricultura. Un alt domeniu ignorat de PNL. Nici până în acest moment, subvenţiile pentru motorină nu au fost achitate. Canalele de irigare sunt lăsate fără apă. În timpul guvernării PSD, suprafaţa irigată a crescut de la 300 de mii de hectare la peste un milion de hectare. În timp ce ministrul Agriculturii ne spune că “vom vedea”, “vom analiza”, “vom decide”, pământul României se uscă din cauza secetei.
În sănătate, dacă la început de pandemie, reprezentanţii PNL afirmau că este o simplă răceală, acum românii sunt împovăraţi cu obligaţii şi în loc să fie testaţi, sunt amendaţi. Cu toate că OMS recomandă testarea unui număr cât mai mare de oameni, acest fapt este ignorat de PNL.
Ignorate sunt toate recomandările şi măsurile prezentate sau propuse şi de partidele parlamentare. Din declaraţiile publice ştim cu toţii că preşedintele ţării şi Guvernul Orban nu recunosc legitimitatea Parlamentului.
În ciuda tuturor piedicilor, Parlamentul funcţionează şi acţionează. PSD, ca partid parlamentar de opoziţie, foloseşte în mod constant şi activ toate căile legale de acţiune pentru sprijinirea medicilor, a populaţiei şi a economiei.
Iniţiativele PSD în trei domenii importante au fost votate în Parlament:
– Acordarea pensiei de urmaş pentru personalul medical aflat în prima linie de luptă cu Covid-19 în caz de deces;
– Eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme şi populaţie şi extinderea măsurii şi la fermierii afectaţi de secetă, precum şi o serie de măsuri fiscale pentru firmele româneşti;
– Interzicerea exportului de buştean şi lemn rotund, pentru protejarea pădurilor.
PSD nu poate asista la dezastrul generat de PNL fără să intervină, un PNL care nici astăzi nu pune românii şi România pe primul loc, un PNL care exportă oamenii să lucreze pentru agricultura şi salvarea economiei altora, un PNL care nu vrea să guverneze pentru români.
Chiar dacă legile propuse de PSD sunt contestate la Curtea Constituţională a României, PSD nu va înceta să lupte pentru fiecare român.
Ilie Toma, deputat PSD Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ana spune:

    dle 20% dar de pensiile speciale pe care voi psd le ati dat ce mai ziceti?
    acuma va ganditi, nu?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pregătiri pentru turişti în Parâng

Salvatorii montani au inspectat traseele destinate turiştilor şi au demarat acţiunile de refacere a marcajelor. Astfel, salvamontişti din cadrul Serviciului...

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Partidul Social Democrat corectează derapajele Partidului Naţional Liberal

Au trecut câteva săptămâni, dar românii tot nu văd din partea guvernanţilor măsuri concrete, care să demonstreze că le pasă...

Bulina neagră, 28.04.2020

Gabriel Mihai R., adolescent din Valea Jiului Pentru că a fost condamnat la doi ani şi şase luni la internarea...

Închide