Guvernul Cîțu, demis cu un scor fabulos. Marcel Ciolacu. Cîțu a fost demis. Am promis, Am votat. L-am zburat!

Sorina Popa

Guvernul Cîțu a fost demis. Un număr de 281 de parlamentari au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD. Este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în Ro­mânia. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală, dar nu au votat. “A rămas repetent”
Pe pagina sa de socializare, Marcel Ciolacu – liderul social-democraților – și-a manifestat bucuria după căderea Guvernului Cîțu, transmițând că Guvernul Cîțu a căzut ”cu un scor fabulos” și că, în ultimă instanță, victoria aparține tuturor românilor.
„Guvernul Cîțu a fost demis cu un scor fa­bulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!”, a scris Marcel Ciolacu. De altfel, șeful PSD a postat și un mesaj vizual, o fotografie pe care este scris ”Cîțu a fost demis. Am promis. Am votat. L-am zburat!”
George Simion, lider AUR, a spus că Gu­vernul Cîțu a picat cu 281 de voturi. „Este mai mult decât speram. Am dat marioneta afară”, a spus George Simion. „Am văzut ca domnul Orban se autopropunea pe el. O să discutăm, noi nu îl susținem. Nu avem încredere nici în Orban, nici în Rafila. Noi vrem un guvern de specialiști”, a mai spus liderul AUR.
Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, după succesul moţiunii de cenzură, că singura soluţie este refacerea coaliţiei de guvernare, precizând că PNL, USR-PLUS și UDMR, trebuie să se aşeze la masa nego­cierilor.
Ludovic Orban a declarat că premierul Florin Cîţu a rămas „repetent”, prin rezultatul moţiunii de cenzură.
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat ce spun parlamentari hunedoreni despre căde­rea guvernului Cîțu.
Natalia Intotero, deputat PSD de Hune­doara, susține că se poate ajunge la alegeri anticipate.
„Am votat pentru ca guvernul Cîțu să plece. Acest guvern, în nici un an, nu a demonstrat decât incompetență și nepăsare față de ro­mâni. Miniștrii acestui executiv doar au sfidat poporul. Am văzut în această perioadă cum multe familii au fost distruse, au murit în incendii în spitale. Am văzut oameni în vârstă care sunt în pericol să se îmbolnăvească de­oa­rece au pensii mici și nu-și pot plăti căldura. Sute de familii sunt nevoite să-și scadă chel­tuielile, deoarece și-au pierdut slujbele. Și în județ avem exemplul Termocentralei Mintia. Elevii au avut de pierdut pentru că nu au pu­tut învăța față în față. Este un moment de­li­cat, sper ca președintele țării să vină cu o pro­punere înțeleaptă. Altfel, îi îndemn pe colegii parlamentari să refuse propunerea și să fie declanșate alegeri anticipate”, a declarat Natalia Intotero, deputat PSD de Hunedoara.
Parlamentarul social-democrat Ilie Toma spune că politica executivului Cîțu nu mai pu­tea continua.
„Ca reprezentat al hunedorenilor în Parla­ment, alături de colegii mei din PSD am votat pentru demiterea guvernului Cîțu. Am voltat împotriva incompetenței ridicată la rang de virtute, împotriva nepăsării față de cetățenii de rând, împotriva a tot ce înseamnă ne­pro­fesionalism, împotriva politicii sociale și economice eșuate, ascunse în spatele UE. Este clar că trebuie să ne gândim la pensii, sa­larii, indemnizații, la măsuri pentru stoparea declinului economic, la programe clare care să oprească dezastrul din Sănătate, Învă­ță­mânt, Economie. Politica actualului executiv nu mai putea continua”, a spus Ilie Toma, de­putat PSD de Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.