FlashPolitica si administratie

„Guvernul Austeritate” şi planurile lui pentru tineri

„Guvernul Austeritate” lucrează de zor pentru România „normală”. Faptul că reprezentanţii PNL au venit la putere doar din ambiţie politică şi fără un program clar pentru ţară devine mai mult decât evident pentru fiecare dintre noi. Atunci când nu eşti capabil să găseşti soluţii, apelezi la tăieri. O guvernare responsabilă nu înseamnă austeritate, înseamnă identificarea de proiecte şi de programe care să sprijine economia şi nu să pună presiune tot pe oamenii de rând.
Aşadar, „Guvernul Austeritate” a anunţat că Programul „Prima Casă” nu mai este necesar, alocând doar 200 de milioane de lei în anul 2020. Acest lucru înseamnă că numai 2.100 de familii de tineri îşi vor putea cumpăra o casă prin acest program atât de important pentru familiile aflate la început de drum. „Prima Casă” a însemnat sub guvernarea PSD un sprijin constant pentru 30.000 de familii anual.
În acest an, tinerii care nu vor avea norocul să se numere în primii 2.100 de aplicanţi vor fi obligaţi să scoată în plus din buzunar peste 100.000 de lei. Mai mult de atât, familiile tinere vor trebui să plătească un avans mai mare – minimum 15 la sută din valoarea imobilului, comparativ cu 5 la sută, iar în mod sigur dobânzile pentru acest credit vor fi mai mari.
Oare acesta este unul dintre răspunsurile PNL în faţa provocării privind exodul tinerilor din România?
Mai departe, pentru că „nu are de unde şi nu ştie cum”, Ludovic Orban a anunţat intenţia de impozitare a salariilor din IT. Vorbim despre anularea unei măsuri care a generat o creştere explozivă a sectorului IT, ce a ajuns la 6 la sută din PIB şi care poate face din România un lider regional în domeniul IT. Industria IT este una dintre cele mai performante din România, cu peste 120.000 de angajaţi, cifră de afaceri de aproximativ cinci miliarde de euro/an, după cum se lăuda chiar preşedintele Klaus Iohannis în afara ţării, cu rezultatele guvernării PSD.
Scutirea de impozit a salariilor din IT, promovată de PSD, a permis dezvoltarea acestui sector strategic pentru dezvoltarea ţării. Prin eliminarea facilităţilor anunţată de premierul Orban, investitorii se vor reorienta, salariile IT-iştilor vor scădea, fapt care-i va determina să plece din ţară – lucru de-o gravitate extremă, în actualul context, pentru că reprezintă forţă de muncă de înaltă calificare profesională.
Oare şi acesta este unul dintre răspunsurile PNL în faţa provocării privind exodul tinerilor din România? Fiecare dintre noi se poate întreba dacă acesta este drumul corect pentru o ţară – lipsa programelor de proiecte şi investiţii, lipsa unor măsuri concrete în domenii strategice, împrumuturi masive, tăieri şi nimic altceva în schimb.

Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura