Politica si administratie

Guvernul aflat în prăbușire sigură trage după el și românii

Actuala coaliție de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR închide căldura și stinge lu­mina în casele românilor și amenință pen­sio­narii că trebuie să returneze banii din pensii
Modificarea contractelor la gaze și curent electric și apelul ministrului Energiei, Virgil Po­pescu, care le-a cerut românilor să treacă pe piața concurențială pentru a scăpa de scum­piri, se dovedesc a fi noi țepe date populației de guvernarea de dreapta. În realitate, contrar declarațiilor și asigurărilor ministrului Energiei, gazele s-au scumpit pe piața concurențială cu peste 67 la sută, cu doar câteva luni înainte de venirea iernii.
Similar se întâmplă și cu energia electrică, unde scumpirile sunt de cel puțin 21 la sută și continuă să crească.
Românii sunt sufocați, nivelul lor de trai se prăbușește, iar perspectiva se arată cruntă, cu zeci, sute de mii de debranșări ale celor care nu mai pot face față facturilor majorate.
Guvernele Orban și Cîțu au anulat tot progresul adus de guvernările PSD, și au readus milioane de familii la nivelul de sărăcie înregistrat după criza economică de acum un deceniu.
În lipsa unor măsuri de protejare a consumatorilor vulnerabili, în câteva luni, orice acțiune va fi în van, efectele scumpirilor fiind ireversibile.
În loc de măsuri care să controleze explozia de prețuri, Guvernul Cîțu induce panică în rândul pensionarilor pe care îi amenință că vor fi obligați să dea banii înapoi, la stat, dacă pensiile lor au fost calculate greșit și au încasat mai mulți bani decât li se cuveneau.
Cîțu a blocat majorarea punctului de pensie și a amânat recalcularea, iar acum aduce în pragul disperării persoanele vârstnice, cărora vrea să le ceară să returneze banii încasați în plus, până la momentul recalculării, deși legea în vigoare prevede că nu vor fi modificate pensiile în plată.
Conform legii pensiilor 236/2010, art. 169 alin. 4: În situația în care, în urma aplicării prevederilor alin. (1)-(3), rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menține punctajul mediu anual și cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.
PSD va apăra în Parlament și în instanță drepturile pensionarilor și cere coaliției de dreapta să înceteze această bătaie de joc, și să înceapă procedurile de demitere a premierului Cîțu pentru atacul cinic, declanșat asu­pra persoanelor vârstnice. Până la demi­terea lui Cîțu, PSD cere schimbarea de ur­gență din funcție a ministrului Muncii, Raluca Turcan și a președintelui Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, cei care au răspândit în spațiul public astfel de amenințări la adresa pensionarilor.
PSD va depune o moțiune de cenzură îm­potriva guvernului Cîțu la începutul acestei se­siuni parlamentare.Guvernul aflat în prăbușire sigură trage după el și românii, iar acest fapt trebuie oprit.
România și românii sunt adevăratele prio­rități nu Congresele, nu bătăliile interne pentru funcții!

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.