<

Guvernarea PSD – ocuparea forţei de muncă este la maximul ultimilor 17 ani!

20 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Electorale

Anul 2019 a fost declarat anul investiţiilor, iar oamenii de afaceri au căpătat încredere în programul de guvernare şi în măsurile economice adoptate de PSD. O demonstrează evoluţia extrem de bună a nivelului investiţiilor din România, în numai o lună, respectiv din februarie până în martie, înregistrându-se o creştere de +33%. Dezvoltarea sectorului construcţiilor a avut o contribuţie importantă la creşterea economică sănătoasă şi sustenabilă, de 5,1%, din primul trimestru al acestui an.

Percepţia extrem de bună, încrederea pe care investitorii în construcţii o au în România se reflectă şi în creşterea cu 12% a volumul lucrărilor de construcţii în primul trimestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului precedent.
Pentru că PSD tratează cu responsabilitate şi domeniul investiţiilor, care de altfel a devenit prioritate în acest an, salariul minim brut lunar pentru constructori a fost majorat la 3.000 de lei, fiind eliminate taxele pe muncă pentru angajatori, iar pentru angajat ele au fost în aşa fel stabilite, încât salariul minim net lunar să depăşească echivalentul în lei a 500 de euro.
Pe 8 aprilie 2019, erau înregistrate un plus de 81.484 noi contracte de muncă active, comparativ cu 1 ianuarie 2019, şi cu peste 193.000 mai multe faţă de 1 ianuarie 2018. De la 1 ianuarie 2017, guvernarea PSD a creat 230.000 de noi locuri de muncă în România. Practic, în doi ani de guvernare PSD, numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială s-a redus cu 1,6 milioane, iar al celor aflate în deprivare materială severă, cu 2,4 milioane.
Ca de fiecare dată, cifrele demonstrează că demagogia, minciuna şi manipularea au picioare scurte! Adevărul răzbate şi arată ridicolul în care nu contenesc să se afunde Iohannis, Opoziţia şi oficinele de propagandă anti-PSD, în încercările lor de a arăta că PSD nu guvernează bine.

Investiţii de mare amploare în judeţ realizate/în curs de realizare sub guvernarea PSD:
Construirea unei conducte de transport gaze naturale pe direcţia Mintia – Brad – Ştei, care va interconecta conducta de transport gaze naturale DN 400/300 Cefa – Căpâlna – Beiuş – Ştei cu conducta de transport gaze naturale DN 300 Simeria – Mintia (se lucrează la Brad şi Şoimuş, se va finaliza în trimestrul IV 2019) – valoarea este de 22,5 milioane lei.
Tronsonul de cale ferată Radna – Gurasada – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan-European, va fi reabilitat cu bani europeni prin intermediul unui proiect în valoare de peste 9,5 miliarde de lei (lucrări în desfăşurare). De asemenea, se lucrează la tronsonul de cale ferată Simeria-Sighişoara.
În acest an vor fi finalizaţi 47 de kilometri de autostradă în judeţul Hunedoara. Este vorba despre loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva. Valoarea totală a celor două obiective este de aproape 600 de milioane de lei.
Finalizarea, în 2017, a modernizării sectorului DN 76 Deva-Brad (30 km). Valoare totală 105 milioane de lei.
Termocentrala de la Paroşeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara a fost dotată în 2018 cu o instalaţie de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. Valoarea totală a proiectului este de 14 milioane de lei.
Magistrala ce va alimenta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria cu gaze din Marea Neagră trece pe teritoriul judeţului Hunedoara (valoarea estimativă a proiectului este de 2,256 miliarde de lei).
Comandat de Partidul Social Democrat
CUI mandatar 41190008

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 21.05.2019

George Daniel Todoran, tânăr din comuna Turdaş Pentru că autorităţile judiciare germane au emis pe numele lui un mandat internaţional...

Bulina albă, 21.05.2019

Viviana Gânju, gimnastă legitimată la LPS Cetate Deva Pentru că a cucerit două medalii de aur la Campionatul Naţional de...

Gura lumii, 21.05.2019

Vorbesc gurile rele că deşi mai sunt luni bune până la alegerile locale, politicienii au început deja negocierile pentru viitoarele...

Închide