Gurasada: unele investiţii se termină, altele încep

Magdalena Şerban

Conducerea comunei Gurasada îşi pune speranţe în alocările bugetare din acest an, pe care le doreşte cel puţin egale cu cele din 2020. Fără bani, nu pot fi făcute studii de fezabilitate pentru noi investiţii şi nu se poate vorbi nici de o activitate productivă. Colec­tarea taxelor locale este un real ajutor, însă sumele nu sunt suficiente pentru a susţine lucrări majore.
„Nu suntem absurzi, dar ne ştim necesarul pentru a duce la bun sfârşit măcar o parte din ceea ce ne-am propus din punct de vedere investiţional. Mai avem de făcut în­tabulări, deoarece am finalizat un proiect câş­tigat din fonduri europene neram­bur­sa­bile (prin Agenţia pentru Finanţarea Inves­tiţiilor Rurale – AFIR) pentru modernizare de drumuri (un million de euro). Trebuie plătită ultima tranşă. Mai avem întocmit şi depus un studiu de feza­bilitate pentru încă o moder­nizare de drumuri, dar prin Compania Naţio­nală de Investiţii – CNI. Prin aceeaşi entitate a mai rămas de finalizat sala de sport, însă nu noi ne ocupăm de in­ves­tiţie. Cei de la CNI au desfăşurat tot. Din ne­fe­ricire, con­struc­torul nu şi-a continuat activi­tatea din pricina unui deces la nivelul condu­cerii societăţii, aşa că se bate pasul pe loc până la solu­ţionare. Probabil că trebuie organi­zată o nouă licitaţie de atribuire a execuţiei, însă după cum am precizat, acest aspect nu ţine de noi, pentru că demersul nu ne aparţine în mod direct. Sala de sport nu va deservi doar elevii, ci întreaga comunitate. A fost turnată fundaţia, iar din câte am înţeles firma e în faliment. Ce am avut accesat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală e finalizat (mo­dernizare de drumuri comunale şi străzi vi­ci­nale, respectiv modernizare şcoală primară şi grădiniţă din satul Cîmpuri Surduc plus şcoa­lă gimnazială şi grădiniţă din Gurasada). Este firesc să accedem către alte investiţii ”, arată Silviu Nan (foto), primarul comunei Gura­sada.
Acesta îi anunţă pe cetăţeni că până în 31 martie vor putea beneficia de reducerea de zece procente la plata integrală a impo­zi­telor, mulţumindu-le celor care deja şi-au achi­tat dările. Plăţile se pot face în numerar sau prin virament bancar. Se mai urmăreşte şi imple­mentarea unui sistem online.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare