Gura lumii

20 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Vorbeşte lumea că un consilier judeţean, din partidul cu trei roze, este supărat nevoie mare. Cârcotaşii spun prin târg că alesul judeţean este negru de supărare, deoarece firma în spatele căruia se află nu mai primeşte lucrări din cele finanţate cu bani de la buget. Bani serioşi, nu glumă. Mai spun zvonerii că şi o structură anticorupţie s-ar afla pe urmele domnului consilier, acesta fiind un alt motiv de supărare pentru el. După ce a încercat de mai multe ori să rezolve lucrurile, printr-un fel de trafic de influenţă, adică să scoată câştigătoare la câteva licitaţii pentru lucrări plătite de stat, firma în spatele căreia se află el, dar fără reuşită, alesul de care vorbim s-a înfuriat rău, într-o instituţie importantă din judeţ, aruncând în stânga şi-n dreapta vorbe grele la adresa unora dintre colegii săi. Colegi care nu sunt de vină chiar cu nimic, dar pe care omul nostru îi bănuieşte că îl lucrează pe la spate, de nu mai prinde nici o lucrare plătită cu bani de la buget. 

Să vezi şi să nu crezi. Un domn director, care până mai ieri s-a înfruptat din sumele colosale care i-au trecut prin mâini, la o societate care s-a desprins din combinat şi ar fi trebuit să se ocupe cu ecologizarea zonei, vrea să fie din nou şef. Însă, nu la firma pe care a prădat-o ani de zile şi de unde ar fi dorit să plece cu multe miliarde de lei, drept plăţi compensatorii. Omul nostru şi-a exprimat dorinţa, printre colegii de partid, să ocupe funcţia de director la o unitate descentralizată din judeţ, că doar nu a cotizat degeaba la organizaţia de partid cu o singură roză, atâţia ani. Mai mult, fostul director, care a apărut pe toate canalele de ştiri, după ce a avut tupeul să ceară plăţi compensatorii de miliarde de lei, se laudă că este apropiat de finanţistul şef al ţării şi, ca atare, speră să fie susţinut în demersul său. Numai că, unii dintre colegii de organizaţie cam strâmbă din nas, susţinând că omul e destul de compromis şi că, prin numirea lui într-o nouă funcţie de conducere, s-ar putea întâmpla să fie afectată, din nou, imaginea întregii filiale locale a partidului.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Adrian Iovănesc, primarul oraşului Călan

Bulina neagră

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan

Nu se dau bãtuţi

Autorităţile competente continuă ancheta în cazul plângerii penale formulate de 20 de absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret“, împotriva reprezentanţilor Inspectoratului...

Închide