Gura lumii

Se pare că actuala criză economică i-a băgat tare în sperieţi pe unii. Cel puţin aşa s-ar traduce încercările unui mare conducător de întreprindere de a se califica în cât mai multe meserii. Sătul de munca în întuneric, care oricum nu mai are viaţă lungă, omul nostru se vrea şi el specializat într-o meserie liberală şi s-a pus pe meditaţii. Gurile rele vorbesc că aproape în fiecare după amiază, imediat ce-şi termină munca la întreprindere, merge la calificare la locul de muncă. O domniţă îl iniţiază în tainele penelului ore îndelungate, ba chiar până la ceas de noapte, spun gurile rele. Acum, că o fi supus la cursuri intensive sau i se oferă şi clipe de relaxare nimeni nu poate spune, nici măcar bârfitorii. Ce este sigur însă, e faptul că prin mâinile dibace ale coniţei a mai trecut tot un bărbat cu funcţie, bineînţeles dornic şi el la vremea respectivă să se iniţieze în comunicare. Ce a ieşit după ce a aflat consoarta lui îşi imaginează toată lumea.

Lupte crâncene între şefii a trei localităţi cu aspect cenuşiu. Războiul a fost declanşat din pricina unor investitori care au ales să-şi deschidă afaceri într-una din localităţi. Acolo au primit suprafeţe de teren şi şi-au pus afacerile pe picioare. Numai că zona unde afaceriştii s-au stabilit avea un statut neclar încă de pe vremuri, iar zeci de ani a fost o înţelegere tacită între şefii celor trei urbe. Acordul spunea că zonele pe care sunt afaceriştii aparţine celei mai mari localităţi din regiune. Acum, odată cu sărăcia care apasă din ce în ce mai greu pe micile localităţi, înţelegerea e dată uitării. Şefii celor două oraşe ridică pretenţii teritoriale, pentru că investiţiile ar fi pe aria lor administrativă dacă-şi primesc suprafeţele înapoi şi deci încasează impozite babane. S-au încercat negocieri, întâlniri dar nimic nu a dat roade. Toţi vor acelaşi lucru, terenul sau mai bine spus pe afaceriştii de pe ele. Ar fi de precizat şi faptul că toţi cei trei conducători sunt fraţi din punct de vedere politic, dar când e vorba de bani, frăţia se uită imediat.

2 comentarii la „Gura lumii

  • 28 februarie 2011 la 8:32
    Permalink

    cearta cu virgule,pana la un punct,fiindca cel tanar si bogat are un document in care cel cu mustata a semnat ca primaru!.

  • 28 februarie 2011 la 8:39
    Permalink

    cel tanar si bogat are niste documente semnate de cel cu mustata ca,,primaru”!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.