Gura lumii

11 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Orice copil din ciclul primar află de la învăţătoare sau de la părinţi că, dacă nu-i stă capul la carte când citeşte, e imposibil să înveţe lecţiile pentru a doua zi. La fel şi în sport, dincolo de talent, seriozitate, disciplină şi muncă de Sisif, obţinerea performanţei presupune concentrare maximă la antrenamente şi în competiţii. Cârcotaşii susţin că tocmai acest ultim ingredient îi lipseşte vizibil în ultima perioadă unei sportive de valoare, de la unica formaţie de prim eşalon din oraşul cu cetate. Cârcotaşii au aflat că respectiva sportivă, care a cochetat cu echipa naţională destul de mult timp, are un randament departe de potenţialul ei real, pentru că nu-i prea mai stă capul la performanţă. Cică fata a descoperit că e tare fotogenică şi a fost preocupată în perioada de pauză competiţională de colectarea unor fotografii cu ea de la diverse persoane de specialitate, pentru realizarea unui calendar personalizat. Se pare că munca pentru acest proiect i-a dat peste cap pregătirea sportivă, astfel că la primul meci din 2011, jucătoarea s-a transformat din lidera echipei, în una dintre cele mai slabe componente ale lotului.

Explozia de hypermarketuri de origine străină şi concurenţa extremă dintre ele a adus un aer european în activitatea comercială din România. Din păcate, indiferent de renumele şi seriozitatea firmelor din străinătate, influenţa mioritică îşi face deseori simţită prezenţa în magazine. A devenit deja clasică situaţia în care de sărbători, în loc de reducerile care se practică în mod tradiţional în străinătate, la noi au loc scumpiri exact la produsele cele mai căutate în respectiva perioadă. Pe lângă această bubă a majorităţii celor care fac comerţ în România, cârcotaşii au remarcat recent şi aplicarea unei metode comuniste de vânzare la unul dintre hypermarketurile recent deschise în oraşul cu cetate. Cică, la raionul de produse din carne al respectivului magazin, vânzătoarele au refuzat să ofere unor clienţi bucăţi mai mici din coastele şi spatele de porc aflate la vânzare, deşi la orice măcelărie şi la alte hypermarketuri, acest fel de cereri sunt onorate. Situaţia seamănă cu cea în care la cumpărarea cărţilor în epoca de aur, erai obligat de librar să cumperi şi o carte a cârmaciului pe lângă cele dorite. Iar ca tacâmul defectelor să fie complet, la casele de marcat ale hypermarketului cu pricina, plata cu cardul funcţionează deficitar, iar casierele nu îi mai întreabă pe clienţi dacă totul a fost bine la cumpărături, cum se întâmpla în prima perioadă de la deschiderea magazinului.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ex-jiulist, în probe la Dinamo

Fostul jucător al echipei Jiul, Sergiu Scărlătescu (foto), 26 de ani, se află în probe de joc la Dinamo Bucureşti....

Paznici atacaţi de hoţi, cu bâte şi răngi

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani, au fost arestaţi de poliţiştii hunedoreni, după ce au...

Costel Avram: Poliţia politicã încã funcţioneazã la noi

Costel Avram (foto), liderul judeţean al Partidului România Mare, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că „trăim în continuare...

Închide