Gura lumii

Gura lumii

Vorbesc gurile rele că, furtuna abătută asupra trandafiriilor din judeţ, nevoiţi să-şi schimbe „garda” înainte de termen, ca să-şi reamenajeze răsadurile cu şefi, a reuşit marea performanţă de a împărţi grădina în grupuri şi grupuleţe de susţinători ai celor trei candidaţi. Cică, până şi în grădinuţa din reşedinţa de judeţ, doar vreo 80 la sută dintre delegaţi vor vota pentru ca şeful lor să ajungă mai marele peste toţi trandafiriii din judeţ. Ceilalţi au o mai mare simpatie pentru un alt candidat, apreciind în mod deosebit spiritul lui de organizare-călit în vreo 15 ani de activitate – şi despre care încep să vină tot mai multe semnale de susţinere, de la centru.

Cică în anumite cercuri, din urbea de pe malul Cernei, nemulţumirea şi indignarea a dat în clocot. Spun gurile rele că, în timp ce în sistemul de învăţământ e durere mare, un lider politic portocaliu angajează oameni, pe pile şi intervenţii. Cel mai proaspăt caz este al unei piţipoance care, cu neruşinare, s-a dus, prima oară, la noul loc de muncă – casier la o grădiniţă din oraş –, într-un Merţan. Martorii, mai-mai să o ia la ţintă cu pietre, pentru că povestea se petrece în plină recesiune, în timp ce oameni cu 10-20 de ani de experienţă, cu copii acasă şi fără nici o pată la dosar, tremură că rămân fără posturi, odată cu comasarea şcolilor, şi fără bani de mâncare-odată cu reducerea salariilor.

One thought on “Gura lumii

  • Part, part…ce manipulare de rahat. Cazacu e pe duca si voi scrieti „doar vreo 80%”? Pai faceti dracului diferenta dintre majoritate relativa sau simpla si majoritate absoluta. 80% nu mai este nici majoritate absoluta, caci asta presupune jumatate plus unu, ori 80% insamna jumatate plu 30% ceea ce inseamna majoritate zdrobitoare. Bai tovarasi, daca nu stiti cu ce se manca astea lasati-o pentru altii. Cazacule, mergi tu mai in spate…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.