www.mesagerulhunedorean.ro

Gura lumii, 28.11.2012

Se vorbeşte prin lumea politicienilor din judeţ că o mare lucrătură i se pune la cale unui candidat al unei formaţiuni politice cunoscute, care are şanse măricele să câştige un mandat de parlamentar la alegerile din decembrie. Problema-i că el îi încurcă foarte tare, dacă obţine un scor bun şi pe unii dintre colegii săi de partid, care riscă să piardă ciolanul, din cauza algoritmului şi redistribuirii voturilor. Ce să mai vorbim de adversarii politici, al căror candidat, deşi se crede pe cai mari şi are, într-adevăr în spate toată floarea cea vestită a actualei puteri, nu prea are şanse, nici teoretice, darămite reale, să-l bată pe candidatul de care făceam vorbire la început. Aşa că, spun cârcotaşii politici, a fost mare întâlnire de taină, între reprezentanţii locali ai alianţei aflate la putere şi câţiva tovarăşi de-ai candidatului opoziţionist, în cadrul căreia s-a bătut palma şi s-a pus la cale o strategie comună, menită să-i bage beţe-n roate omului respectiv. Acum suntem curioşi dacă această lucrătură chiar va ţine, deoarece nu se ştie dacă uneltitorii pot mătrăşi suficiente voturi, ca să-l scoată pe candidatul cu pricina perdant.

Cu cât se apropie ziua alegerilor, cu atât se încinge lupta pentru voturi. Iar din această luptă, pare-se, că primarii sunt cei mai câştigaţi. Mai puţin poate cei de municipii şi oraşe şi mai mult cei de comune, unde se ştie că, de regulă, norodul pune ştampila pe cel nominalizat de primar. Aşa că toţi candidaţii îi curtează în această perioadă pe primari, le promit marea cu sarea, ba cei care sunt în funcţii le şi rezolvă o seamă de lucruri, başca faptul că, aşa se laudă unii edili, le şi varsă grămadă de firfirici la teşcherea. Asta, ca să fie siguri că primarul de care au nevoie va lucra prin comună în favoarea lor. Adică, îi va îndemna pe oameni să voteze cu respectivul candidat. Dar, cum spuneam, unii dintre primari s-au prins şi ei că acuma-i bătaia peştelui şi pot scoate bănuţi serioşi de pe candidaţi, cât să-şi recupereze ce-au cheltuit ei la alegerile locale din vară, şi ceva pe deasupra. Aşa că au tratat cu fiecare candidat în parte, promiţându-le susţinerea lor totală. Şi-au luat de la fiecare tainul, iar în rest, Dumnezeu cu mila. Fiecare, cum are norocul.

3 comentarii la „Gura lumii, 28.11.2012

 • 28 noiembrie 2012 la 9:22
  Permalink

  Este vorba despre Deva ?

 • 28 noiembrie 2012 la 12:47
  Permalink

  NU , ESTE VB.DESPRE VOCHITOIU.ERA DE ASTEPTAT.L-AM AVERTIZAT!

 • 28 noiembrie 2012 la 15:39
  Permalink

  nustiu daca nu cumva e vorba de mircia munteanu!?!?
  oricum atata timp cat a basit si pe vremea lu tariceanu si acuma nu trebuie sa intre in parlament nu avem nevoie de traseisti

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.