Gura lumii, 26.07.2018

Spun gurile rele că la firma unui ginerică cu proptele mari prin judeţ se întâmplau lucruri necurate în trecut. Mai exact, una se întâmpla în realitate şi altceva în scripte. Ştiindu-se pe cai mari, personajul nostru a încălcat legea cu bună ştiinţă. Fără să-i pese că va răspunde vreodată pentru matrapazlâcurile lui. Surse din anturajul ginerelui spun că la firma lui erau angajaţi nişte amărâţi, fără prea multă carte. Li se punea contractul în faţă, pe care-l semnau. Apoi, fără ştirea lor, după vreo două luni le desfăceau contractul. Cum? Foarte simplu. Se semnau în fals documentele, ca şi cum acei oameni ar fi demisionat. Iar oamenii lucrau mai departe, fiind plătiţi la negru, iar patronul fenta statul, nemaiplătind dările cuvenite. Şi, chiar dacă ar fi aflat, spun cârcotaşii, nu ar fi putut face nimic, pentru că nu îndrăznea nimeni să deschidă gura în faţa lui ginerică, ştiindu-l puternic şi pe cai mari.

Cică la o unitate de sticleţi, comenzile şefilor către subalterni sunt exact pe dos decât ar trebui să fie. Spun cârcotaşii că degeaba ajung în acel loc oameni curaţi şi cu bune intenţii, că prea mult nu rezistă. Ori sunt contaminaţi de apucăturile mârşave moştenite de la o generaţie la alta, ori sunt transferaţi să nu încurce treburile. S-a întâmplat cu cineva care credea că poate îndrepta lumea şi care nu voia decât să-şi facă datoria. Fără să ţină cont de statutul pe care-l aveau cei care călcau strâmb. Dar nu a fost bine. A fost certat şi pus la colţ de şeful său şi a devenit oaia neagră a unităţii. Într-un final a cedat şi a renunţat la uniformă, fiind convins că nimeni nu va putea îndrepta aceste lucruri. Şi, din câte am aflat, nu a fost singurul care a trecut prin aşa ceva.

One thought on “Gura lumii, 26.07.2018

  • 25 iulie 2018 la 21:06
    Legătură permanentă

    Ambele birfe corespund realitatii. Prin povestea nr 2 am trecut si eu. Este mai rau de ce a-ti povestit. Daca zici : sa traiti si am inteles sefu nu ai probleme, daca nu esti tras pe dreapta. Sefii de la ora actuala sunt niste marionete politice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.