Gura lumii, 26.01.2016

gura-lumiiVorbesc gurile rele că un primar de pe la noi se află într-o situaţie extrem de periculoasă. Spun cârcotaşii că edilul de care vorbim, care se laudă tot timpul cu realizările sale, a făcut-o recent de oaie tare de tot. Zvonerii au aflat că omul nostru, ca să bage sute de mii de euro în buzunar, a mers la cei cu fondurile europene şi le-a spus celor de acolo că afaceristul care trebuia să finalizeze o investiţie extrem de importantă din ograda lui a fost de acord să se vireze unei alte firme banii care i se cuveneau. Adică unei firme coordonată de un prieten al primarului, cu care acesta are strânse relaţii de afaceri. Mare a fost mirarea celor care raspund de fondurile europene când s-au trezit recent cu afaceristul păcălit, care le-a spus el n-a ştiut nimic de combinaţia primarului şi că semnăturile şi ştampila puse pe actele respective n-au fost ale lui, şi că de fapt el vrea să-şi primească banii cuveniţi pentru lucrările prestate. În urma acestui scandal, fiind vorba de fonduri europene, cei care au aprobat virarea banilor, aflând cum stau lucrurile, au trimis urgent situaţia la autorităţile abilitate să facă lumină şi să ia măsurile cuvenite. Nu de alta, dat să nu fie şi ei acuzaţi că au fost părtaşi la matrapazlâcul primarului cu pricina.

Spun cârcotaşii prin târgul de la poalele Cetăţii, că un lider tânăr de la o organizaţie municipală de partid are spatele asigurat de către un personaj de tristă amintire, continuând astfel să obţină contracte de consultanţă pe sume exorbitante. Cel puţin aşa povestesc gurile rele pe la colţuri. Omul nostru, deşi habar nu are de vreo meserie, s-a îmbogăţit în scurt timp, cât alţii într-o viaţă, tocmai pe seama legăturii cu personajul amintit. Zvonerii au aflat şi acum şuşotesc de zor că toate contractele omului nostru sunt, cum altfel, cu instituţiile de stat, de unde banii vin uşor şi fără să se pună multe întrebări. În aceste condiţii, e lesne de înţeles cum a reuşit tânărul de care vorbim să acumuleze zeci de contracte de consultanţă pe bani publici, fiind împins de la spate de cel care coordonează încă mulţi oameni politici de pe la noi.

2 comentarii la „Gura lumii, 26.01.2016

  • 25 ianuarie 2016 la 23:25
    Permalink

    Doamnă Sorina Popa, sunteți necajită că nu ați pupat nici un leu pentru „publicitate” de la firma de consultanță a tânărului politician? Keep calm că nici nu o sa primiți! Mai treceți pe la Veneția, poate mai prindeți de-o ciorbă!

  • 26 ianuarie 2016 la 1:36
    Permalink

    Voi ăstia de la Mesagerul, spuneti – ne mai întâi de contractele pe care le aveți voi cu primăriile din județ și cu institutiile publice conduse de diverși oamnei politici, apoi faceți analize la alții, indiferent cine sunt respectivii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.