Gura lumii

10 iunie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Vorbeşte lumea că un director de la o instituţie care îi tratează pe cei suferinzi de plămâni, situată într-un oraş cu staţiune balneoclimaterică, a dat ordin, de când e el şef mare, să fie anulate toate contractele cu furnizorii. Asta, deoarece, spun gurile rele, noul furnizor a devenit fiul său, prin firma pe care o conduce. Şi aşa de tare îl iubeşte portocaliul pe fiul său, că recent, vorbesc cârcotaşii, instituţia pe care o conduce a cumpărat atâta carne, că nu mai aveau oamenii unde să o depoziteze. Şi, cu căldurile astea, riscă să se strice toată, însă directorului nici că-i pasă, pentru că banii au intrat în buzunarele familiei sale şi asta contează pentru el. Directorul de care vorbim s-a mai afirmat la o altă instituţie din acelaşi oraş cu staţiune, în urmă cu câţiva ani, când îşi făcea de cap şi pe acolo, achiziţionând doar de la prieteni alimente şi materiale de construcţie. Pentru că prietenii ştiu de ce.

O directoare tinerică şi cu o avere considerabilă, cică s-ar afla în spatele tuturor licitaţiilor care se desfăşoară în cadrul unei direcţii ce se ocupă cu sănătatea publică. Cârcotaşii spun că doamna cu pricina dirijează toate licitaţiile – fie că este vorba de renovări ale unor imobile spitaliceşti, fie că-i vorba de dotări ale unităţilor medicale – spre o anumită firmă, care îşi are sediul central la Arad, dar şi-a tras şi o filială prin judeţul nostru, aşa ca să nu spună cineva că nu se lucrează cu hunedoreni. Se pare că directoarea de care vorbim şi-a făcut un obicei din a oferi pe tavă lucrările firmei cu pricina, de unde se înţelege că şi comisioanele vin unde trebuie. La o simplă verificare a câştigătorilor licitaţiilor din domeniul sanitar, în judeţ, se poate observa că doar o societate le execută, acesta fiind modul în care unii dintre portocalii îşi bagă bani frumoşi în buzunare. Unii mai au firmă de termopane, alţii mai livrează materiale de construcţii şi uite aşa, cei care trebuie o duc bine, deşi criza-i pe noi cât capra. Aşa stând lucrurile, cârcotaşii nu se mai miră de faptul că, la tinereţea ei, directoarea respectivă a reuşit să agonisească o avere considerabilă. Comisioanele să trăiască!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Violatorii rămân în arest

Ciprian Brusturean, de 30 de ani, Mihai Feier, de 20 de ani, împreună cu Darius Mursa, de 17 ani, acuzaţi...

„Descentralizarea sistemului sanitar se face!”

Ieri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit lista cu numărul de paturi care se vor tăia din fiecare...

„Ce probe să am? I-am ucis şi gata!”

Ion Dăneasă (foto), bărbatul din localitatea Câmpu lui Neag, care la începutul acestui an, la distanţă de câteva zile, şi-a...

Închide