Gura lumii

Gura lumii

Spionaţi cu camere de supraveghere, aşa se simt funcţionarii unei instituţii din judeţ, care s-au trezit că anumite scăpări ale lor au ajuns pe maşa şefului şi pot fi folosite pentru a fi şicanaţi sau chiar denigraţi. Spre exemplu, o funcţionară care-şi aranja sutienul la ea în birou, după ce l-a suportat câteva ore până la pauza de masă, crezând că nu o vede nimeni, a ajuns săraca aproape în costumul Evei. Nu de altceva, ci pentru a-şi aranja breteaua neastâmpărată. Însă, la câteva luni distanţă, o colegă de-a ei a văzut pe calculatorul şefului filmul şi a dat alarma. Indignată, funcţionara monitorizată s-a dus să ceară explicaţii, însă boss-ul a negat că ar fi spionat-o cu camera de supraveghere pe care i-a instalat-o în birou. Acum, s-a pornit o isterie în masă în instituţia locală respectivă, iar angajaţii şi angajatele vor din răsputeri să-l determine pe şef să renunţe la sistemul său, achiziţionat din bani publici, adică din birurile lor şi să lase camerele doar în locurile unde este absolut necesar, cum ar fi holurile sau exteriorul clădirii.
 
Şeful unei localităţi cu mulţi mineri le-a făcut abonament subordonaţilor săi la un local. Omul s-a gândit că şi aşa, angajaţii au salarii babane, de doar 2 sau 3.000 de lei, iar în ziua de azi este criză şi ar trebui să mai dea din bănuţi şi la alţii. Aşa se face că, în fiecare zi, oamenii trebuie să mănânce în pauza de masă de la serviciu ce meniu le comandă şeful, de la localul preferat. Cei care nu se supun voinţei lui riscă să cadă în dizgraţie şi să primească o corecţie soră cu moartea. În primul rând, aceştia îşi riscă locul de muncă, iar în al doilea rând, să-l supere şi pe patronul localului, care este bun amic cu şeful lor. Cum patronul se laudă în gura mare că este un smardoi şi nimeni nu are ac de cojocul lui, nici măcar şeful chipiurilor din localitatea respectivă, funcţionarul riscă să o fure şi pe spinare, aşa că mai bine face ce trebuie, mănâncă şi tace.

One thought on “Gura lumii

  • Pai daca stia tanti ca are camera de supraveghere in birou si trebuia sa isi aranjeza neaparat breteaua de ce nu a mers la toaleta? Nu inteleg cum poti sa ajungi aproape in costumul Evei pentru ati aranja o bretea la sutien? Nu zic ca seful nu are nici o vina, dar nici cu ea nu mi-e rusine…:)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.