Gura lumii 17.11.2011

Vorbeşte lumea prin târgul de la poalele cetăţii că un transportator local se bazează foarte mult pe faptul că este rudă cu un şef mare de la judeţ. Zvonerii susţin că afaceristul cu pricina, cunoscut şi ca rău de gură, s-a dus cu jalba-n proţap la mai marele de care vorbim să se plângă că tot primeşte amenzi. De fapt, amenzile erau date pe bune, în sensul că maşinile transportatorului respectiv erau prinse pe traseu cu diferite nereguli, ba din punct de vedere tehnic, ba al documentelor pe care trebuie să le aibă şoferul la bord. Şi cică, după ce a fost să-i plângă pe umăr marelui boss de la judeţ, n-a trecut mult timp şi acesta l-ar fi chemat la o discuţie între şase ochi – că bossul poartă la birou ochelari – pe şeful celor responsabili cu amenzile. Discuţie în care i-a sugerat, printre altele, s-o lase mai moale cu controalele la maşinile rubedeniei sale, că băiatu-i necăjit şi numai el ştie cum se descurcă în vremurile astea de criză. Şi se pare că discuţia a avut efect, fiindcă de atunci, maşinile transportatorului cu pricina au scăpat de controale.

Spun gurile rele că, pentru o partidă de vânătoare, politicieni de la putere cu cei aflaţi în opoziţie îşi dau mâna fără nici o problemă. Aşa s-a petrecut recent, într-o zonă a judeţului nostru, unde pe vremuri s-au plimbat dinozaurii pitici. Astfel, povestesc zvonerii, un senator al unui partid aflat în opoziţie şi un lider din partidul aflat la guvernare, fost ministru al Economiei, s-au întâlnit special în această frumoasă zonă a judeţului nostru, pentru o partidă de vânătoare. Cârcotaşii spun că politicienii nu numai că au vânat cu succes, dar şi au pus la cale de-o afacere, că doar nu era să piardă vremea doar cu împuşcatul. Şi aşa cum se obişnuieşte, partida de vânat a fost urmată de un chef straşnic, în care cei doi s-au simţit tare bine, de nu le venea oamenilor să creadă că ei sunt adversari politici şi că până nu de mult, se porcăiau pe la televizor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turismul la negru se întinde şi în Pasul Vâlcan

După ce staţiunile Parâng şi Straja s-au confruntat cu problema turismului la negru, acum este posibil ca această practică să...

Neatenţia a costat-o

O femeie în vârstă de 59 de ani a fost grav rănită într-un accident produs ieri dimineaţă, pe strada Unirii

Şase recursuri, în cazul „Ketamina“

Nemulţumiţi de majorarea pedepselor, inculpaţii din dosarul „Ketamina“ atacă hotărârea magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, prin recurs.

Închide