Gura lumii, 17.10.2011

Un proiect derulat în capitala lămpaşelor, şi în urma căruia ar trebui să se plătească mai puţin la factura pentru căldură, se dovedeşte a fi foarte profitabil pentru toţi cei implicaţi în realizarea lui. Mai puţin însă pentru beneficiari. Realizarea lui este finanţată de la bugetul public, plus o contribuţie consistentă a beneficiarului. După finalizarea lucrărilor, oamenii constată că în case e la fel de frig ca şi înainte de îmbrăcarea pereţilor. Asta se întâmplă din cauză că firmele vor profit şi nu calitate şi nu mai respectă cerinţele din proiect. Drept urmare, folosesc materiale de proastă calitate şi ieftine. Numai că, de curând şi-au găsit naşul, iar unul dintre cei care plăteşte o parte din lucrare şi are drept de control, s-a folosit de el şi după verificare a constatat înşelăciunea. Prin urmare şi ca să dea un exemplu, şi-a informat superiorul şi i-a propus să dea ordin ca toată lucrarea să fie înlăturată şi refăcută, ceea ce s-a şi întâmplat. Bineînţeles, pe cheltuiala firmei. Exemplul a funcţionat, iar celelalte firme angajate la lucrări asemănătoare au scăpat imediat de materialele ieftine din stocuri.

În ciuda promisiunilor de a aduce câteva mii de voturi pentru portocalii, zăngănitul de cătuşe se aude din ce în ce mai tare pentru şeful unei asociaţii de bătrâni. Nenumărate prostii a făcut cu banii oamenilor pe care-i păstoreşte, este drept că şi lucruri bune, însă totul are o limită. Ea a fost atinsă acum, după ce s-a aflat, spun gurile rele, că a făcut ca o vârstnică cu pensie bunicică să se trezească datoare cu o sumă mare de bani, deşi la ea n-a ajuns nici un leu. De altfel, bătrâna nici nu ştia că a scos credit de la asociaţie şi doar când a primit pensia redusă a constatat acest lucru. Cum e femeie cu carte, s-a dus direct unde trebuie, adică la poliţie. La o verificare sumară, s-a descoperit că toate actele erau false, iar acum se aprofundează subiectul. Cârcotaşii bagă mâna în foc că şeful este autorul falsului, mai ales că are antecedente. Tot cârcotaşii mai spun că şeful a fost informat de partid că nu-i mai ţine spatele,  pentru că fărădelegea de acum le întrece pe toate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Evaziune fiscală de 13 milioane de lei

Patronul unei firme din Deva este cercetat pentru evaziune fiscală, după ce, în perioada august 2008 – martie 2011, a

Banii vor fi returnaţi de firma clujeană, în solidar cu inculpata

După mai bine de doi ani de procese, hunedorenii înşelaţi şi furaţi de Adriana Constantin (foto), brokeriţa din Deva, îşi...

A sărit din tren, după ce a fugit din spital

Un bărbat de 48 de ani s-a rănit sărind dintr-un tren aflat în mişcare, în zona haltei CFR Turdaş. Acesta...

Închide