Gura lumii

Gura lumii

Cică maladia orgoliilor de care suferă clasa politică a dat iama şi în rândul celor plătiţi din bani publici ca să salveze bunurile şi vieţile hunedorenilor. Vorbesc gurile rele, că adjunctul celui care conduce un astfel de serviciu judeţean, a profitat de faptul că şeful lui este în concediu de odihnă după un an de activitate suprasolicitantă şi, pentru că se apropie de pensionare, şi-a umflat şi el muşchiul responsabil cu activarea senzaţiei de şef, taman în cazul unei femei care avea nevoie urgentă de ajutor. Aceasta a căzut, în casă, şi şi-a rupt un picior. Atât de gravă a fost accidentarea, încât abia s-a târât până la telefon, ca să-şi anunţe apropiaţii de necazul ce s-a abătut asupra ei. Rudele, persoane cu influenţă, au solicitat deplasarea unui echipaj profesionist de intervenţie, aşa cum este normal în cazul unor accidente grave, numai că acesta a ajuns după o oră şi jumătate. Cârcotaşii spun că locţiitorul lovit de boala şefiei, deranjat se pare că femeia, în loc să sune la ei, a sunat la rude, nu a dat undă verde echipajului de intervenţie, care nu a putut pleca din unitate. Între timp, femeia a zăcut, pe podeaua casei, cu dureri îngrozitoare. În cele din urmă, ea a fost dusă la spital, unde a fost operată în regim de urgenţă. Şi, asta, pentru că nu s-a intervenit în timp util şi au apărut complicaţii. Dar ce mai contează pentru locţiitorul în cauză? A simţit şi el, pentru prima oară, cum e să-ţi umfli muşchii. Iar sentimentul merită orice risc, chiar şi acela de a ieşi la pensie cu tinicheaua de coadă.

Cică un poliţist dintr-un municipiu din partea de nord a judeţului a găsit, în sfârşit, soluţia ideală pentru a-şi vedea visul cu ochii-să ajungă şef. Povestesc zvonerii că omul, prezentând ca garanţie seriozitatea instituţiei la care lucrează, a obţinut un credit de câteva zeci de mii de euroi, bani cu care şi-ar fi cumpărat o căsuţă de vacanţă în Ungaria. Cochetă, bine utilată şi departe de ochii curioşilor, ai presei sau ai duşmanilor. Şi totuşi, locaţia conspirativă a fost deconspirată, pentru că, altfel n-ar umbla zvonul că unii dintre colegi, chiar şi dintre şefuţi, vizitează sau îşi petrec o parte din concedii la căsuţa poliţistului. Or, mai ales în actuala conjunctură economico-financiară, se ştie bine că orice serviciu se plăteşte şi nici un act de bunăvoinţă nu se face fără a aştepta o răsplată. Iar răsplata aşteptată de poliţistul cel descurcăreţ nu poate fi alta decât postul de şef. Poate, poate, se va îndura vreunul dintre cei favorizaţi să-i facă şi lui hatârul, că doar nu degeaba a făcut investiţia şi s-a îndatorat pe la bănci.

One thought on “Gura lumii

  • rusine pt acesti indivizii incompetentii unul dintre ei este miclean care si-a vazut saci in caruta pleaca la pensie si nu oricum este un om fara pic de caracter este un lingau mai mult decat atat mai lasa si pui dupa plecare alt individ dubios este cel care a fost pus sa pastoreasca unitatea pt 3 luni este cristea un increzut afacerist numai in interesul lui si al acolitiilor doamne cat mai poate dura in unitate aceasta stare de incertitudine lista isu cu incompetentii poate continua cu CEL MAI INCOPETENT OFITER CARE L-AM PUTUT VEDEA IN VIATA SPAHIU si acestui individ i-au gasit functie de conducere pt pensie chiar nu mai este nici o institutie care sa vegheze la buna desf a lucruriilor in acest sistem ce face s i p i b a hunedoara
    N LINGAU

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura