Gura lumii

Gura lumii – 10.06.2009

guralumii2

Cică la scrutinul de zilele trecute s-a furat ca-n codru, mai ales prin intermediul turismului electoral, măsură politică de criză care, spre deosebire de cele economice, a mers ca unsă în favoarea portocaliilor. Vorbesc gurile rele, dar avizate, că poliţiştilor mobilizaţi să combată fenomenul fraudării alegerilor nu prea ai ce să le reproşezi, că doar nu este vina lor că au primit ordin să păzească drumul mare-adică drumul naţional, de hoţii de voturi. Bieţii poliţişti au fost trimişi acolo ca să rămână libere şi fără surprize drumurile comunale, călcate de roţile autocarelor, autobuzelor şi microbuzelor, mai ceva ca acelea din staţiunile turistice consacrate. Drept dovadă, cică într-unul din satele hunedorene a poposit un autobuz cu 53 de turişti, care s-au înghesuit să voteze, sub pretextul că până ajung în judeţul de baştină se închid secţiile de votare. De râsul lumii, nu alta, când, la numărarea voturilor, s-a constatat că doar vreo 10 locuitori din tot satul s-au prezentat la vot, opţiunile fiind aproape egale pentru fiecare dintre cele trei mari partide care s-au luptat pentru Bruxelles. În schimb, toţi pseudo-turiştii pe care nu i-a oprit nimeni pe traseu-deci au scăpat nelegitimaţi, aşa că adio dovada votului dublu-au votat en-gros cu lista portocaliilor. Până şi membrii BEJ s-au crucit, când au văzut că votanţii de pe listele suplimentare erau de cinci ori mai mulţi decât votanţii locali, dar bineînţeles, majoritatea reprezentanţilor s-a făcut că plouă. Că doar nu erau nebuni să nesocotească ordinele primite sau să facă altceva decât fuseseră plătiţi.

Rămânând în acelaşi domeniu al alegerilor, cârcotaşii spun că, înainte cu vreo trei-patru ore de închiderea secţiilor de votare, dinspre Bucureşti a început să adie o boare portocalie de ordine, menită să mobilizeze la vot, executantul de rând. Vorbesc gurile rele, că boşii politici de la Capitală aveau semnale certe că odrasla portocaliului şef nu avea suficiente voturi ca să câştige un mandat de europarlamentar şi în consecinţă, s-au mobilizat forţele din provincie, numai pentru sprijinirea acesteia. Cu repeziciunea şi puterea unui seism de gradul şapte, ordinul a fost pus în aplicare, aşa că s-a reprogramat comanda, iar votanţii au pus ştampila pe cea de-a doua variantă. Lucrurile au mers ca unse, iar la ora bilanţului s-a constatat că odrasla mai marelui peste portocalii a obţinut cele mai multe voturi pe meleagurile noastre, chipurile, fiind cel mai iubit dintre hunedoreni.

One thought on “Gura lumii – 10.06.2009

  • Pai independenta lu’ tata s-a bucurat din plin de sprijinul organizatiilor de tineret ale PDL care , pe fata si-au manifestat sustinerea acesteia – vezi actiunile liderului Grigoras la Geoagiu amplu reflectate in presa , apoi parlamentarii PDL i-au pus la dispozitie sedii , echipe de campanie , in general toata logistica necesara . Arion de ex. n-ar putea contesta acest fapt , asa ca ne miram ca a rupt doar 4% din voturile PD-L !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.