Gura lumii 05.12.2011

În capitala lămpaşelor minereşti, s-au aciuat mai mulţi băieţi cu ten închis la culoare, care se ocupă de treburi deloc legale. Mai exact, de trafic de tutun şi băutură, iar tupeul lor este de neimaginat. Ambii, pentru că sunt doi, operează în zona cu cel mai mare tranzit şi deşi lângă ei este sediul poliţiştilor, n-au pic de frică. Mai că nu trag de cumpărători să le ia marfa şi toată lumea se întreabă cum de au un asemenea tupeu. Există o explicaţie, ca întotdeauna, pentru curajul negricioşilor. Cică în spatele lor, se află chiar un şef de gardă care-i aprovizionează şi le garantează protecţia. Gurile rele spun că respectivul implicat pe vremuri şi în afaceri cu fier vechi, sau mai bine spus, oferea contra cost protecţie celor care aveau centre, s-a reprofilat şi face bani buni din produsele de contrabandă. În plus, prietenia cu şeful chipiurilor din zona respectivă îi oferă şi mai multă încredere şi astfel, se înţelege de ce au curaj şi argaţii lui.

Un purtător de chipiu, şef într-o localitate estică a regiunii cu mulţi ortaci, are mari colaborări fructuoase cu o serie de indivizi ce n-au făcut casă bună cu legea. Gurile rele spun că unul dintre interlopi a ameninţat un localnic în urma unui diferend şi omul a căutat protecţia la circa şefului. Cârcotaşii povestesc însă că nici nu s-a lăsat seara, că omul a fost sunat tocmai de cel pe care-l reclamase. Cu vorbe frumoase, interlopul i-a explicat omului că s-a dus tocmai unde nu trebuia ca să caute apărare şi i-a explicat şi de ce. În primul rând, i-a făcut şefului de circă o piscină, apoi i-a zugrăvit locuinţa şi nu în ultimul rând l-a servit cu diverse treburi şi lucruri. Ca să întărească şi mai mult cele afirmate, i-a mai spus oropsitului şi numărul de înregistrare al plângerii şi căsuţa unde a fost trecută în registrul, secret de altfel, în care operează purtătorii de chipiu. Prin urmare, interlopul nu vorbea tocmai în neştire şi ceva necurat este la mijloc. Acum, noi nu putem da cu piatra şi să-l condamnăm pe şef, dar o mică verificare a celor competenţi nu ar strica.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum a ajuns Ionuţ să câştige trofeul „Dansez pentru tine!”

Orfanul din Valea Jiului, câştigător alături de Jojo în finala „Dansez pentru tine”, a fost susţinut de un oraş întreg...

Atacat şi sfâşiat de lupi în pădure

Un bărbat din Băniţa a scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce s-a încăierat cu lupii în pădure. A...

La Petroşani, se aprind luminile de sărbători

La Petroşani, se aprind luminile de sărbători, iar evenimentul va avea loc astăzi, la orele 18.00, în Parcul „Carol Schreter”.

Închide