Grupul PPE, susţinător al Planului de acţiune privind educaţia digitală

27 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Pandemia de coronavirus a adus schimbări însemnate în modul în care învăţăm, muncim şi ne petrecem timpul liber, iar mutarea educaţiei în mediul virtual are cele mai profunde implicaţii, consideră Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).
„Copii şi tinerii sunt afectaţi la vârsta la care sunt în for­mare, iar ca atare, transformarea digitală a educaţiei afec­tează profund viitorul întregii noastre societăţi”, a afirmat europarlamentarul.
Potrivit acestuia, Grupul PPE din Parlamentul European sprijină fortificarea Spaţiului european al educaţiei prin măsuri concrete, una dintre cele mai importante fiind Planul de acţiune pentru educaţia digitală pentru perioada 2021-2027, care urmăreşte realizarea unui învăţământ online de calitate, care să fie incluziv şi accesibil tuturor în Europa. Noul plan, elaborat sub coordonarea comisarului res­pon­sabil pentru de cercetare şi educaţie, Mariya Gabriel, s-a construit în jurul a două priorităţi strategice: dezvoltarea unui ecosistem de educaţie digitală performant şi îm­bunătăţirea competenţelor digitale şi a competenţelor de transformare digitală.
„Toate aceste obiective legate de educaţia digitală vor fi atinse numai dacă administraţiile locale şi regionale din UE, care sunt cel mai aproape de cetăţeni şi cunosc cel mai bine nevoile acestora, sunt activ implicate în acest proces de transformare. Grupul PPE consideră că doar o colaborare eficientă între Parlamentul European, Comisie şi Comitetul Regiunilor va aduce progrese în atingerea obiectivelor în educaţia digitală şi, în general, în tranziţia digitală”, a mai susţinut Iuliu Winkler.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Par­lamentul European cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Luncoiu de Jos, la a patra învestire în fruntea comunei

Magdalena Şerban Şi la Luncoiu de Jos, primarul ales şi membrii noului Consiliu Local au depus jurământul de credinţă, promiţând...

Deputatul liberal Lucian Heiuş, iniţiatorul unui proiect de lege pentru energeticieni

Adriana Năstase Deputatul PNL Lucian Heiuş (foto) este iniţiatorul, împreună cu senatoarea Carmen Hărău, a unui proiect de lege privind...

Mihai Leu şi Dănuţ Budai, campioni naţionali la automobilism

S-a încheiat încă un sezon în Campionatul Naţional de Raliuri, un sezon în care doi piloţi hunedoreni au urcat pe...

Închide