Grupul PPE, susţinător al Planului de acţiune privind educaţia digitală

Pandemia de coronavirus a adus schimbări însemnate în modul în care învăţăm, muncim şi ne petrecem timpul liber, iar mutarea educaţiei în mediul virtual are cele mai profunde implicaţii, consideră Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).
„Copii şi tinerii sunt afectaţi la vârsta la care sunt în for­mare, iar ca atare, transformarea digitală a educaţiei afec­tează profund viitorul întregii noastre societăţi”, a afirmat europarlamentarul.
Potrivit acestuia, Grupul PPE din Parlamentul European sprijină fortificarea Spaţiului european al educaţiei prin măsuri concrete, una dintre cele mai importante fiind Planul de acţiune pentru educaţia digitală pentru perioada 2021-2027, care urmăreşte realizarea unui învăţământ online de calitate, care să fie incluziv şi accesibil tuturor în Europa. Noul plan, elaborat sub coordonarea comisarului res­pon­sabil pentru de cercetare şi educaţie, Mariya Gabriel, s-a construit în jurul a două priorităţi strategice: dezvoltarea unui ecosistem de educaţie digitală performant şi îm­bunătăţirea competenţelor digitale şi a competenţelor de transformare digitală.
„Toate aceste obiective legate de educaţia digitală vor fi atinse numai dacă administraţiile locale şi regionale din UE, care sunt cel mai aproape de cetăţeni şi cunosc cel mai bine nevoile acestora, sunt activ implicate în acest proces de transformare. Grupul PPE consideră că doar o colaborare eficientă între Parlamentul European, Comisie şi Comitetul Regiunilor va aduce progrese în atingerea obiectivelor în educaţia digitală şi, în general, în tranziţia digitală”, a mai susţinut Iuliu Winkler.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Par­lamentul European cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare