Grupul PPE, preocupat de păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă în UE

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European susţine măsurile propuse de Comisia Europeană cu privire la sprijinirea statelor membre, a regiunilor şi com­pa­niilor în vederea păstrării şi creării de noi locuri de muncă.
”Întreprinderile au început să întâmpine dificultăţi odată cu declanşarea pandemiei şi au fost nevoite să îşi reducă tem­porar acti­vităţile şi orele de lucru ale angajaţilor. Pandemia de coronavirus a afectat angajaţii independenţi, care şi-au pierdut veniturile. Statele membre au activat scheme de muncă de scurtă durată pentru a păstra ocuparea forţei de muncă şi pentru a ajuta angajaţii independenţi, ceea ce a dus la creşteri bruşte ale cheltuielilor publice. Ca măsură imediată, UE a acordat împrumuturi statelor membre pen­tru a ajuta lucrătorii şi întreprinderile. Gru­pul PPE doreşte ca UE să continue să ofere acest ajutor atât timp cât vor fi în vigoare măsuri restrictive în statele membre”, a pre­cizat euro­par­lamentarul Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE).
Potrivit acestuia, Comisia Europeană a propus mobilizarea a 650 de miliarde de euro prin Programul InvestEU pentru com­panii, infrastructură şi sectoarele orientate spre viitor, cum ar fi inovaţia şi digitalizarea.
”Trebuie să facem tot ce putem pentru a împiedica eşecul întreprinderilor viabile şi chiar să sprijinim să poată crea noi locuri de muncă”, a spus Winkler. El a adăugat că pentru regiunile şi locurile de muncă cele mai afectate de tranziţia la economia eco­logică, Grupul PPE susţine recalificarea lu­cră­torilor prin sprijinirea companiilor, IMM-urilor, să creeze noi oportunităţi economice şi di­ver­sificând în general activitatea eco­nomică.
Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.