Grupul PPE, preocupat de păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă în UE

20 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European susţine măsurile propuse de Comisia Europeană cu privire la sprijinirea statelor membre, a regiunilor şi com­pa­niilor în vederea păstrării şi creării de noi locuri de muncă.
”Întreprinderile au început să întâmpine dificultăţi odată cu declanşarea pandemiei şi au fost nevoite să îşi reducă tem­porar acti­vităţile şi orele de lucru ale angajaţilor. Pandemia de coronavirus a afectat angajaţii independenţi, care şi-au pierdut veniturile. Statele membre au activat scheme de muncă de scurtă durată pentru a păstra ocuparea forţei de muncă şi pentru a ajuta angajaţii independenţi, ceea ce a dus la creşteri bruşte ale cheltuielilor publice. Ca măsură imediată, UE a acordat împrumuturi statelor membre pen­tru a ajuta lucrătorii şi întreprinderile. Gru­pul PPE doreşte ca UE să continue să ofere acest ajutor atât timp cât vor fi în vigoare măsuri restrictive în statele membre”, a pre­cizat euro­par­lamentarul Iuliu Winkler (foto) (UDMR, PPE).
Potrivit acestuia, Comisia Europeană a propus mobilizarea a 650 de miliarde de euro prin Programul InvestEU pentru com­panii, infrastructură şi sectoarele orientate spre viitor, cum ar fi inovaţia şi digitalizarea.
”Trebuie să facem tot ce putem pentru a împiedica eşecul întreprinderilor viabile şi chiar să sprijinim să poată crea noi locuri de muncă”, a spus Winkler. El a adăugat că pentru regiunile şi locurile de muncă cele mai afectate de tranziţia la economia eco­logică, Grupul PPE susţine recalificarea lu­cră­torilor prin sprijinirea companiilor, IMM-urilor, să creeze noi oportunităţi economice şi di­ver­sificând în general activitatea eco­nomică.
Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vaţa de Jos: s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reparaţii

Magdalena Şerban Ploile abundente din iunie au făcut ca din 13 sate ale comunei Vaţa de Jos doar trei să...

Partidul Forţa Naţională: Candidaţii pentru Consiliul Judeţean Hunedoara

Campionatele Balcanice pentru seniori la Cluj Napoca

A venit şi o veste bună pentru iubitorii atletismului, chiar în aceste zile, când la Cluj Napoca se desfăşoară Campio­natele...

Închide