Eveniment

Grup infracţional organizat, cu ramificaţii în judeţul Hunedoara

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Braşov,  au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 65 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude bancare.

Potrivit comunicatului DIICOT Braşov, în perioada 2010-2012, invinuiţii Ioan Holban, Nicoleta Chiriac, Anca Maria Ursu Andrieş, liderii grupului infracţional organizat, împreună cu alţi membri ai grupării, au solicitat şi obţinut, în mod fraudulos, credite de la  unităţi  bancare şi instituţii de credit de pe raza judeţului Brasov. Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false  – adeverinţe de salariu, fişe fiscale, contracte individuale de muncă şi cărţi de muncă, garanţii fictive sau supraevaluate. Valoarea prejudiciului este estimată la aproximativ 500.000 de Euro.
Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T. au  efectuat 36 de percheziţii la domiciliul unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara si Neamţ. Potrivit subcomisarului Lucian Năboiu, şeful SCCO Hunedoara, la noi în judeţ a fost efectuată o singură percheziţie, la domiciliul unei persoane din municipiul Deva.
Tot ieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au fost duse 65 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura