Politica si administratie

Greve, greve și iar greve

Angajaţii instituţiilor subordonate Ministerului Muncii din judeţul Hunedoara s-au aflat ieri, la Deva, într-o grevă de avertisment care a durat două ore, ei fiind nemulţumiţi de salarizare, deficitul de personal, care conduce la un volum de muncă mărit, precum şi de lipsa mate­rialelor necesare în exercitarea atri­buţiilor de serviciu.

Le trebuie combustibil pentru deplasări
Protestul s-a derulat în faţa sediilor Casei Judeţene de Pensii, Inspec­to­ratului Teritorial de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, iar parti­cipanţii la grevă au purtat foi de hârtie pe care erau înscrise revendicările lor.
„Suntem nemulţumiţi de salarii şi de volumul de muncă mare ce revine unui angajat din cauza deficitului de personal care este cuprins între 30 şi 50 la sută. Nu avem materiale de lucru, combustibil pentru deplasări, echi­pamente”, a declarat repre­zen­tantul Sindicatului Naţional al Sala­ria­ţilor din Instituţiile Ministerului Muncii, filiala Hunedoara, Sorin Istrate.
Sindicaliştii solicită, în principal, salarii echitabile egale cu ale anga­jaţilor din alte instituţii similare, cum ar fi APIA sau ANAF, şi eliminarea dis­crepanţelor apărute în familia ocu­paţională Administraţie.
De asemenea, protestatarii au ce­rut asigurarea unor condiţii de muncă decente, anularea măsurii prin care s-au blocat angajările în posturile vacante, plata orelor suplimentare, de­oarece din cauza deficitului de personal acestea nu pot fi com­pen­sate cu timp liber.
Între revendicări este înscrisă şi reactualizarea aplicaţiilor informatice folosite în activitatea curentă, pre­cum şi revizuirea statutelor inspec­torului d­e muncă şi ale inspectorilor sociali cu garantarea independenţei acestora.
Sindicaliştii susţin că vor intra în grevă generală, din data de 27 no­iembrie, deşi nu doresc acest lucru pen­tru că protestul va duce la înce­tarea plăţii pensiilor, alocaţiilor şi in­dem­nizaţiilor pentru şomaj. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura