Grevã spontanã la Primãria Aninoasa

05 aninoasa

Maximilian Gânju

Funcţionarii Primăriei Aninoasa, inclusiv cei din Poliţia Locală, au declanşat ieri o grevă spontană, deoarece nu şi-au primit salariile pe luna ianuarie. Oamenii sunt nemulţumiţi şi cer autorităţilor să se găsească o soluţie prin care să li se poată plăti lefurile.
„Este o grevă spontană, datorată până la urmă situaţiei financiare în care se găseşte Primăria Aninoasa. Oamenii nu şi-au primit salariile pe luna ianuarie. Acum, vom urma paşii legali şi sperăm să reuşim să rezolvăm problema. Eu mâine (n.r. vineri) merg la directorul Finanţelor Publice, să vedem ce putem face. Legea e făcută în aşa fel, încât e destul de complicat pentru a lua un împrumut din Trezorerie.(…) A fost şi prefectul aici şi a discutat cu oamenii, de la dânsul a venit propunerea aceasta (n.r. împrumut din Trezorerie). Pe localnici îi afectează această grevă, pentru că nu-şi pot rezolva problemele pe care le au în primărie”, a precizat viceprimarul localităţii Aninoasa, Adrian Albescu.
Culmea este că în conturile Primăriei Aninoasa, există o sumă de bani care ar acoperi salariile a circa 70 la sută din angajaţii instituţiei. Viceprimarul Albescu explică însă de ce nu se poate apropia de banii din visteria localităţii: „Ar fi ceva bani în visterie, dar din cauza unor ordonanţe, nu putem să-i accesăm, decât după ce plătim cinci la sută din arierate. Ar fi o sumă care ar acoperi cred cam 70 la sută din salarii. Dacă plătim cele cinci procente, nu ne mai rămân bani pentru a achita salariile, legile sunt de aşa natură şi ne învârtim într-un cerc vicios”. Cei 22 de angajaţi ai Primăriei Aninoasa care au declanşat protestul spontan speră să li se rezolve situaţia salariilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.