Eveniment

Greva din penitenciare, amânată

Dan Terteci

Sindicatele angajaţilor din penitenciare au amânat greva de avertisment programată pentru ieri, ca urmare a demarării negocierilor pentru modificarea Acordului Colectiv, pentru corectarea bugetului şi pentru elaborarea unor acte normative necesare domeniului.
Greva de avertisment era anunţată pentru toate penitenciarele din România, acţiunea fiind organizată de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Au deblocat dialogul
„Decizia de amânare a grevei este motivată de rezultatele pozitive, pe care le-a generat în planul transparenţei decizionale, mitingul din data de 15 iulie 2009, când, peste 1.000 de membri de sindicat au demonstrat pentru soluţionarea problemelor sistemului penitenciar. Ulterior acţiunii din 15 iulie, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au decis să deblocheze procesul de dialog social, redescoperind că legislaţia conferă sindicatelor statut de parteneri sociali“, susţin cele două sindicate.

Nu renunţă
“Suntem în plină procedură de mediere. Momentan, aşteptăm finalizarea discuţiilor şi în funcţie de rezultatele acestora, vom decide direcţia de acţiune. Nu este o renunţare la conflictul de muncă, ci o reaşezare a strategiei”, a declarat Nicolae Grosu, preşedintele Sindicatului „Vulturul” din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.