Greva din penitenciare, amânată

31 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Dan Terteci

Sindicatele angajaţilor din penitenciare au amânat greva de avertisment programată pentru ieri, ca urmare a demarării negocierilor pentru modificarea Acordului Colectiv, pentru corectarea bugetului şi pentru elaborarea unor acte normative necesare domeniului.
Greva de avertisment era anunţată pentru toate penitenciarele din România, acţiunea fiind organizată de Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Au deblocat dialogul
„Decizia de amânare a grevei este motivată de rezultatele pozitive, pe care le-a generat în planul transparenţei decizionale, mitingul din data de 15 iulie 2009, când, peste 1.000 de membri de sindicat au demonstrat pentru soluţionarea problemelor sistemului penitenciar. Ulterior acţiunii din 15 iulie, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au decis să deblocheze procesul de dialog social, redescoperind că legislaţia conferă sindicatelor statut de parteneri sociali“, susţin cele două sindicate.

Nu renunţă
“Suntem în plină procedură de mediere. Momentan, aşteptăm finalizarea discuţiilor şi în funcţie de rezultatele acestora, vom decide direcţia de acţiune. Nu este o renunţare la conflictul de muncă, ci o reaşezare a strategiei”, a declarat Nicolae Grosu, preşedintele Sindicatului „Vulturul” din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Tensiuni între Jiul şi Minerul

Jiul Petroşani a refuzat să întoarcă vizita, miercuri, pentru un meci amical de verificare, echipei Minerul Lupeni, iar oficialii roş-negrilor...

Gura lumii

O cucoană cu grave probleme de imagine, dintr-o urbe cu mulţi muritori de foame, dar care s-a trezit călare pe...

FC Hunedoara, echipa Primăriei

Înfiinţată la iniţiativa consilierilor locali Mihai Leu şi Dan Bobouţanu, noua echipă de fotbal a Hunedoarei va activa sub tutela...

Închide