Grevă de catifea a liderilor sindicali de la CEH

26 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 protest ceh (1)Maximilian Gânju

Câţiva lideri ai Sindicatului Muntele din Valea Jiului au declarat greva foamei în semn de protest faţă de slaba implicare a factorilor guvernamentali în privinţa Complexului Energetic Hunedoara. Însă, protestul lor a durat nici 24 de ore.
Mai mulţi lideri sindicali s-au adunat în faţa sediului CEH din Petroşani pentru a participa la aşa-zisa grevă a foamei de 24 de ore, timp în care aceştia s-au aflat în refuz de hrană, ca un ultim avertisment. Sindicaliştii au protestat faţă de lipsa unor soluţii care să repună pe linia de plutire CEH, însă protestul lor de scurtă durată nu i-a impresionat pe mineri. Singurul lider sindical căruia i s-a părut inutilă o acţiune de protest de doar 24 de ore a fost cel de la Mina Lonea. Vasile Păduraru era dispus să rămână în greva foamei până când vor luate măsuri concrete în privinţa salvării CEH, şi chiar le-a cerut acest lucru colegilor săi.
„Această manifestare de protest a fost doar o ultimă atenţionare, una extremă, a factorilor de decizie guvernamentali care prin ignoranţa manifestată faţă de Complexul Energetic Hunedoara lasă aproape 6.800 de oameni fără locuri de muncă. Ultimele demersuri administrative demonstrează clar că soluţiile identificate de guvernanţi pentru CEH sunt foarte puţine şi foarte greu de aplicat. Riscul de a rămâne fără certificatele de carbon este extrem de crescut, iar riscul ca angajaţii să nu-şi primească salariile, în data de 30 aprilie, este şi mai mare. Sindicatul Muntele a făcut toate demersurile pentru deblocarea situaţiei, în ciuda dezinteresului manifestat de parlamentarii hunedoreni care şi-au asumat această societate ori de câte ori au avut nevoie de masă electorală”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.
Celor 10 lideri de la Sindicatul Muntele care au declarat greva foamei pentru 24 de ore li s-a alăturat şi un lider sindical de la Petrila, respectiv de la o mină care nu se află în CEH, fiind pe program de închidere. Pe de altă parte, acţiunea de protest s-a transformat în motiv de glumă pentru mulţi dintre membrii de sindicat tocmai din cauză că a fost doar pentru 24 de ore. Ortacii se întrebau dacă liderilor li s-a făcut foame şi la ce restaurant au pus punct grevei. Oricum, liderii sindicali vor decide astăzi, luni, ce forme de protest vor adopta în continuare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Patru inculpaţi din procesul Simota&Litera, judecaţi separat

După ce patru dintre inculpaţii din dosarul Simota&Litera şi-au recunoscut faptele, vineri, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis disjungerea...

Tentativă eşuată de a-l înscãuna pe Balint la conducerea Salvital

Tentativa unor membri ai Asociaţiei „Salvital” Hunedoara de a schimba statutul asociaţiei şi componenţa Consiliului Director nu s-a putut realiza.

Bulina neagră, 27.04.2015

Gheorghe Bobar, preşedintele PSD Petrila Pentru că a exclus unul dintre cei mai vechi membri de partid pe motiv că...

Închide