Gratuităţile foştilor mineri rămân incerte

Maximilian Gânju

Eliminarea gratuităţilor pentru pensionarii minieri este tot mai aproape de a deveni realitate, dat fiind faptul că negocierile dintre administraţia Companiei Naţionale a Huilei şi sindicate nu au avut, cel puţin deocamdată, rezultatele sperate şi aşteptate de cei aproape 15.000 de foşti mineri din Valea Jiului.

În plus, deşi reprezentanţii ministerului au făcut unele promisiuni, acestea nu au fost respectate. „Am semnat un protocol cu reprezentanţii ministerului, în care a fost specificat faptul că gratuităţile vor fi acordate şi pe mai departe. Până acum, însă, nu s-a întâmplat nimic. Adică, nu am primit nici banii promişi şi nici măcar un  semnal că protocolul va fi respectat. Nu ştiu ce să mai cred, dar, cert este faptul că nu avem nici soluţii şi nici bani. Nici măcar pentru salariile minerilor activi. Cu atât mai puţin pentru minerii intraţi în pensie”, a declarat Zoltan Lacataş, preşedintele LSM VJ.  
Negocierile dintre administraţie s-au concretizat printr-un acord pentru prelungirea Contractului Colectiv de Muncă. Minerii din Valea Jiului nu mai au un act nou din anul 2008, iar până acum, s-a mers tot pe prelungiri, prin acte adiţionale.

One thought on “Gratuităţile foştilor mineri rămân incerte

  • 7 martie 2011 la 7:54
    Permalink

    De ce in alte tari Ministerul Muncii acorda gratuitati pentru curent la fostii mineri pensionari,acolo se poate,la noi nu cand este vorba de drepturi,in alte situati se da exemplu ca asa este in occident.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare