Granule din „aur”, oferite pentru 8.000 de euro

6 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Andreea Lazăr

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti, în timp ce încercau să comercializeze peste zece kilograme de metal, despre care aceştia spuneau că ar fi aur. Cei doi, unul din Bucureşti iar celălalt din localitatea Ineu, judeţul Arad, au încercat să-i vândă „aurul” unui bărbat din municipiul Brad, contra sumei de 8.000 de euro.

Autenticitatea îndoielnică
În urma unei percheziţii, asupra celor doi bărbaţi au fost găsite 10,6 kilograme de granule de culoare aurie. Potrivit anchetatorilor, materialul auriu nu pare a fi aur autentic, sub învelişul iniţial s-ar putea afla un alt material, de o calitate inferioară. Luaţi la întrebări de oamenii legii, cei doi bărbaţi au afirmat că materialul „preţios” l-au achiziţionat de la o persoană din Ungaria. „Din primele determinări, anchetatorii nu au putut stabili autenticitatea materialului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, urmând ca „aurul” sa fie supus unei analize de laborator, pentru stabilirea autenticităţii”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Bărbaţii sunt acum cercetaţi, în stare de liberate, pentru înşelăciune. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă suspecţii au comis infracţiuni de înşelăciune cu un mod de operare asemănător şi în alte zone ale ţării.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cotizaţii mai mici pentru vânători şi pescari

Veşti bune pentru vânătorii şi pescarii hunedoreni. Agenţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Hunedoara a redus valoarea cotizaţiilor aferente...

La Petroşani, zãpada a fost ţinutã sub control

În ciuda faptului că nu au cheltuit mai mulţi bani decât anul trecut, edilii din Petroşani au reuşit să gestioneze...

Legea Educaţiei accelerează replierile politice

Asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei a determinat la doar 24 de ore declaraţii poate previzibile, dar care în mod sigur,...

Închide