EvenimentFlash

Granule din „aur”, oferite pentru 8.000 de euro

Andreea Lazăr

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti, în timp ce încercau să comercializeze peste zece kilograme de metal, despre care aceştia spuneau că ar fi aur. Cei doi, unul din Bucureşti iar celălalt din localitatea Ineu, judeţul Arad, au încercat să-i vândă „aurul” unui bărbat din municipiul Brad, contra sumei de 8.000 de euro.

Autenticitatea îndoielnică
În urma unei percheziţii, asupra celor doi bărbaţi au fost găsite 10,6 kilograme de granule de culoare aurie. Potrivit anchetatorilor, materialul auriu nu pare a fi aur autentic, sub învelişul iniţial s-ar putea afla un alt material, de o calitate inferioară. Luaţi la întrebări de oamenii legii, cei doi bărbaţi au afirmat că materialul „preţios” l-au achiziţionat de la o persoană din Ungaria. „Din primele determinări, anchetatorii nu au putut stabili autenticitatea materialului. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune, urmând ca „aurul” sa fie supus unei analize de laborator, pentru stabilirea autenticităţii”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Bărbaţii sunt acum cercetaţi, în stare de liberate, pentru înşelăciune. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă suspecţii au comis infracţiuni de înşelăciune cu un mod de operare asemănător şi în alte zone ale ţării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura