Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara a fost redeschisă

Natalia Bumbac

Începând de sâmbătă, 19 august, Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara a fost redeschisă vizitatorilor. Activitatea grădinii a fost suspendată din 16 iunie de către inspectorii sanitar-veterinari, din cauza neregulilor descoperite în urma unui control. În plus, unitatea a fost sancţionată cu o amendă de 48.500 de lei. Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, deşi termenul în care trebuiau remediate problemele a fost de 30 de zile, din cauza gravităţii acestora, perioada a fost prelungită.
„Neregulile descoperite de inspectorii sanitar-veterinari la Grădina Zoologică au fost remediate, astfel încât a putut fi redeschisă vizitatorilor. Pe lângă acest fapt, intenţionăm să dezvoltăm Grădina Zoologică. Trebuie construite alei şi o cale de acces auto, pentru că în prezent se circulă pe un drum cu o singură bandă, plus o parcare. Pentru promovarea grădinii vom tipări pliante de prezentare care se vor găsi la Centrul de Informare Turistică din municipiu. Vom pune indicatoare rutiere către Grădina Zoo, pentru că până acum nu existau”, a afirmat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara. Acesta a adăugat că în continuare se efectuează verificări pentru a se stabili cauzele care au dus la apariţia problemelor de la unitatea aflată în subordinea Primăriei Hunedoara. Edilul a mai spus că în prezent, atribuţiile de director al Grădinii Zoo au fost delegate unui angajat al primăriei, după ce fostul director Aurel Bold a demisionat.
La deschiderea Grădinii Zoologice, copiii care au dorit au primit cadou câte un porcuşor de Guineea. Trebuie spus că animalele donate copiilor, dar şi alte exemplare, cum ar fi un porc domestic, care a fost donat căminului de vârstnici din municipiu, au fost găsite în afara inventarului unităţii, odată cu verificările iniţiate de noua conducere a Primăriei Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare