Gospodării atacate de lupi

lupiiCel puțin 30 de oi au fost omorâte de lupii care au coborât la gospodăriile momârlanilor din zona Slătinioara, Petroșani, iar gospodarii sunt neputincioși în fața fiarelor. Legea nu permite vânătoarea și cum viețile oamenilor n-au fost puse în pericol, nu se poate interveni. Nu este pentru prima dată când sălbăticiunile coboară în zona populată, însă în această iarnă atacurile sunt mai multe ca oricând.

”Au mai fost și în alți ani, dar nu ca acum. Altă dată mi-a mai ucis  câini, o oaie, dar nu ca acum”, a spus Maria Rus, o localnică. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, va încerca să îi despăgubească pe oameni, chiar dacă responsabilitatea aparține altor instituții și chiar a gospodarilor.

„Este o problemă, pentru că oile au fost practic în intravilanul localității și nu în extravilan. AJVPS nu poate interveni ca să îi ajute, ci rămâne ca noi,  primăria, să încercăm să găsim o soluție”, spune primarul din Petroșani.

În Petroșani, anul acesta a fost permisă recoltarea (vânătoarea) a doi lupi, însă deasupra localității sunt haite întregi care nu se mai tem să coboare în zona urbană. (Maximilian Gânju)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zăpada nu a blocat drumurile, dar a întrerupt curentul electric

    Începând deduminică,  iarna își spune cuvântul și în județul nostru, dar stratul de zăpadă care s-a așternut, nu a

Atenţie unde călătoriţi! COD GALBEN DE NINSORI, VISCOL ŞI POLEI ÎN JUDEŢ, de duminică seara. COD PORTOCALIU în 10 judeţe!

   Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben şi cod portocaliu de ninsori, viscol, precipitaţii şi polei,

Zăpadă de peste o jumătate de metru în Straja; peste 2.000 de turiști sunt la schi

Peste 2.000 de turiști erau prezenți sâmbătă în stațiunea montană Straja, din Valea Jiului, unde stratul de zăpadă pe pârtii era

Închide