Gorbunov, 16 ani de închisoare

Cristina Ghenea

Serghei Gorbunov (foto), aflat în puşcărie, mai multe infracţiuni, îşi va petrece următorii 16 ani din viaţă, în spatele gratiilor. Sentinţa dată de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia este definitivă.
Basarabeanul a fost chemat din nou în faţa instanţei de la Alba Iulia, unde s-a judecat recursul formulat de acesta în dosarul de tâlhărie de la Deva. Nemulţumit de cei 13 ani de închisoare cu executare, pe care i-a primit de la Judecătoria Deva, Gorbunov a sperat că scapă mai ieftin dacă atacă hotărârea prin recurs. Iar asta, după ce, în anul 2003, cetăţeanul din Republica Moldova l-a jefuit pe administratorul unei case de schimb valutar. Pe lângă cei 13 ani de închisoare, instanţa a mai dispus şi obligaţia de a plăti daune materiale de 50.000 de lei şi daune morale de 8.000 de lei. În plus, la această pedeapsă, se adaugă alţi trei ani de închisoare, ca urmare a contopirii pedepsei cu condamnările pe care Gorbunov le-a primit în trecut, pentru comiterea unor tentative de omor.
Basarabeanul va avea în total de executat 16 ani de închisoare, după care urmează să fie expulzat de pe teritoriul României. „Instanţa a respins ca nefondat recursul inculpatului, menţinând astfel sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva în acest caz. Decizia magistraţilor este definitivă”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.