Golgheterul viitorului se căleşte în Liga a V-a

Ciprian Marinuţ

Fotbalistul brădean Ionuţ Filipaş (foto), în vârstă de 15 ani şi patru luni, a marcat ambele goluri ale echipei Key Systemsro Ribiţa în partida din Cupa României cu Ponorul Vaţa, fiind cel mai tânăr marcator al primei etape a competiţiei judeţene a surprizelor. Talentatul jucător are fotbalul în sânge, întrucât tatăl său a fost fotbalist şi este acum antrenor şi arbitru, fiind titular la gruparea de Liga a V-a din Ribiţa, care va începe campionatul duminica aceasta.

Pe urmele lui… Dobrin
Recordul celebrului Nicolae Dobrin care a debutat în prima divizie a României la vârsta de 14 ani şi 10 luni, într-un meci Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti, e greu de egalat, însă talentul fotbalistic se manifestă şi în mileniul trei la vârste foarte fragede. Brădeanul Ionuţ Filipaş, născut în 13 martie 1997, cochetează cu echipele de seniori încă din sezonul trecut, iar în această vară a devenit titular şi a marcat şi primele sale goluri la vârsta de doar 15 ani şi patru luni. Evenimentul s-a produs în meciul din prima etapă a Cupei României, faza judeţeană, câştigat de echipa sa, Key Systemsro Ribiţa, cu scorul de 2-0 în faţa celor de la Ponorul Vaţa. „Este cel mai tânăr marcator pentru o echipă de seniori în această rundă a Cupei României şi cred că are şanse să devină unul dintre golgheterii viitorului”, a spus Sorin Ciotlăuş, secretarul general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

Fotbalul, tradiţie de familie
Echipa din Ribiţa este pregătită de Radu Filipaş, tatăl lui Ionuţ, care este şi jucător, fiind astfel coechipier cu fiul său. Băiatul joacă atacant, iar tatăl este fundaş central. „Ionuţ joacă fotbal de la 5-6 ani. A început la Zarandul Crişcior, a fost apoi la Aurul Brad şi Primavera Deva, iar acum este la Key Systemsro Ribiţa. Este înalt (1,77 metri n.r.) pentru vârsta sa, are o tehnică bună şi o lovitură de cap precisă. Primul gol din meciul de Cupa României l-a marcat după o acţiune personală, iar al doilea l-a înscris cu capul în urma unei centrări din lovitură liberă”, a spus Radu Filipaş care a activat în majoritatea carierei sale de jucător la Aurul Brad, în Liga a III-a.
Campionatul Ligii a V-a în care activează numeroşi alţi tineri talentaţi ca şi Ionuţ Filipaş va demara duminică, 26 august. La start se vor afla 21 de echipe, cu cinci mai puţin decât în sezonul trecut. De pe lista participantelor la noua ediţie lipsesc AS Sarmisegetuza, AS Buceş, Streiul Simeria Veche, Unirea Lăpugiu şi Real Sântandrei. Programul complet al etapei îl puteţi vedea la rubrica „Fotbal week-end”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal week-end

Liga a IV-a, etapa a II-a, sâmbătă, 25 august, ora 9.30 juniorii şi ora 11.30 seniorii: Retezatul Haţeg - Zarandul

Deponeul ecologic, din nou, motiv de dispute în Petrila

Amplasarea unui deponeu ecologic în localitatea hunedoreană Petrila a fost din nou adusă în atenţia consilierilor locali, ieri, în urma...

Oferte pentru autostrada Lugoj-Deva

Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, ieri, că a primit 50 de oferte pentru proiectarea şi execuţia în total

Închide