Gligor: „Economia judeţului Hunedoara are nevoie de viziune”

Recent, a fost înfiinţat oficial Complexul Energetic Hunedoara. Acesta a fost constituit prin fuziunea termocentralelor Mintia şi Paroşeni, urmând ca în cel mai scurt timp, să fie înglobate şi cele patru unităţi miniere viabile din cadrul Companiei Naţionale a Huilei, respectiv Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.
În paralel, va fi înfiinţată Societatea Naţională de Închideri de Mine, în subordinea căreia se vor afla cele trei unităţi miniere neviabile, care vor fi închise până în 2018. Odată cu separarea minelor, Compania Naţională a Huilei va deveni istorie. Complexul Energetic va prelua cei 5.500 de angajaţi ai celor patru mine viabile, în timp ce restul de 2.455 îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine până în 2018, când majoritatea dintre aceştia vor ieşi din sistem „pe cale naturală”. Sediul Complexului Energetic va fi la Termocentrala Paroşeni.
Unul dintre iniţiatorii şi susţinătorii înfiinţării Complexului Energetic Hunedoara a fost liderul organizaţiei judeţene a PDL, Dorin Gligor (foto). În calitate de prefect sau subprefect şi apoi din postura de consilier al Ministrului Economiei sau preşedinte al CA la Termocentrala Paroşeni, Gligor a susţinut proiectul noii entităţi economice, singura variantă viabilă pentru salvarea mineritului din Valea Jiului şi îmbunătăţirea activităţii centralelor termoelectrice din judeţ. „Mă bucur foarte mult că actuala putere a finalizat proiectul început de noi. De fapt, pentru mineritul din Valea Jiului, nu exista o altă soluţie. Noi am gândit tot proiectul ca pe o soluţie integrată de producţie a energiei electrice pe bază de combustibil solid. Sper ca acum, cei care au preluat programul nostru să reuşească să-l ducă la bun sfârşit, pentru că nu va fi uşor. În ceea ce mă priveşte, voi milita permanent pentru menţinerea în exploatare a minelor viabile din Valea Jiului, în paralel cu funcţionarea electrocentralelor de la Paroşeni şi Mintia. Pentru economia judeţului, este foarte important ca aceste trei unităţi economice, care sunt acum înglobate în Complexul Energetic, să funcţioneze. Ele creează locuri de muncă, produc venituri la bugetul local, ceea ce aduce bunăstare populaţiei. În jurul acestora se pot dezvolta şi alte activităţi economice. Economia judeţului are nevoie de viziune, pentru că soluţii există, trebuie doar puse în aplicare. Naşterea Complexului Energetic, chiar şi după ce PDL nu mai asigură guvernarea, este dovada clară a faptului că avem soluţii şi gândim economia judeţului în viitor”, a precizat Dorin Gligor. (M. Leonard)

One thought on “Gligor: „Economia judeţului Hunedoara are nevoie de viziune”

  • 7 noiembrie 2012 la 13:39
    Permalink

    povesti electorale, fara subventie de la stat nici minele si nici termocentralele nu rezista nici o zi, povesti si iar povesti…..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare