Gimnastică: România a câştigat amicalul cu Finlanda

6 mai 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La Deva, în organizarea Federaţiei Române de Gimnastică s-a desfăşurat întâlnirea amicală de gimnastică între naţionalele de senioare ale României şi Finlandei, competiţie care s-a dorit a fi o verificare a stadiului de pregătire pe etapă pentru ambele echipe, aflate în faţa unor concursuri majore din acest an, Campionatele Europene de la Glasgow din luna august şi Campionatele Mondiale din luna octombrie.
Pentru concursul de verificare de la Deva antrenorii din colectivul tehnic din municipiu au alcătuit o echipă formată din Anamaria Ocolişan, Denisa Golgotă, Nica Ivănuş, Maria Holbură şi Carmen Ghiciuc, iar la junioare au contat pe Ana Maria Puiu, Antonia Duţă, Daniela Trică Ioana Stănciulescu şi Lisa Marchidanu. Au fost execuţii noi, apreciate de arbitre după noul cod de punctaj, dar şi cu ratări, inerente la o astfel de verificare.
Echipa României a câştigat fără probleme această întâlnire de verificare cu un total de 155,950 puncte, în timp ce Finlanda a acumulat 143,500 puncte. Iată rezultatele obţinute de gimnastele noastre: Denisa Golgotă – 51.700 puncte (cu cea mai mare notă din concurs la sărituri 14.400), Carmen Ghiciuc – 51.500 p. (cu două note mari 13.450 la sărituri şi 13.350 la bârnă), Anamaria Ocolişan – 50.100 puncte, Nica Ivanuş – 38.700 p. (nu a evoluat la paralele), Maria Holbură – 49.550 puncte. Alte două senioare au înregistrat rezultate competitive: Carmen Glăvan – 49.850 (cu 13.400 la sărituri) şi Laura Iacob – 49.250 puncte.
Echipa de junioare a acumulat un total de 153,350 puncte şi micuţele gimnaste au obţinut următoarele punctaje: Ana Maria Puiu, 51.150 puncte, Antonia Duţă, 49.900 puncte, Lisa Marchidanu, 48.850 puncte, Daniela Trică, 48.850 puncte. Ioana Stănciulescu a evoluat numai la paralele.
Din echipa finlandeză de senioare s-au evidenţiat Sani Makella (total 48.850 puncte), Enni Kettunen (46.850 puncte) şi junioara Sata Loikas, cu un total de 46.600 puncte.
Antrenorul coordonator al colectivului tehnic, prof. Nicolae Forminte, a declarat că este mulţumit pentru modul în care o parte dintre gimnastele din colectiv s-au prezentat la această verificare şi are speranţe că dacă fetele vor fi sănătoase şi se vor pregăti conform programului, există posibilitatea ca în acest an să se obţină rezultatele preconizate.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vlad Voicu spune:

    Hai România !

  2. Dorin Curaj spune:

    Hai România !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Baschet: Elevii de la Colegiul „Regina Maria“, pe locul II la etapa de zonă

Echipa de elevi de gimnaziu de la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria“ din Deva, calificată la turneul zonal de baschet...

Karate: Sportivii deveni printre protagonişti la Cupa Crisius

Recent s-a desfăşurat concursul internaţional interdisciplinar Cupa Crisius ediţia nr. 39 la karate, la care au fost prezenţi circa 300...

Fotbal, Liga a III-a: CNS Cetate Deva, la prima victorie categorică

La finalul săptămânii trecute s-au desfăşurat meciurile contând pentru etapa a XXVI-a din seria a IV-a a Ligii a III-a...

Închide