Gimnastică. Larisa Iordache revine în competiţii, Olivia Cîmpean se retrage

La 24 de ani, gimnasta Iordache Larisa, medaliată olimpică, mondială şi multiplă campioană europeană, revine în luna noiembrie în competiţii după o pauză de 3 ani şi 3 operaţii la tendonul ahilian. Cam­pionatele Naţionale ale maeştrilor pro­gramate să se desfăşoare la Ploieşti sunt aşteptate cu emoţie dar obiectivul Larisei şi al antrenorilor săi, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.
După întrecerile naţionale, Larisa Ior­dache va participa şi la Campionatele Euro­­pene din luna decembrie, care se vor des­făşura de această dată la Mersin (Tur­cia), competiţie decisivă pentru visul La­risei, de a fi din nou participantă la Jo­cu­rile Olim­pice. Ea a participat la JO Lon­dra 2012, unde a luat bronz cu echipa României.
După ce în luna iunie, gimnasta Olivia Cîmpian revenea la Deva pentru a se pregăti împreună cu lotul naţional femi­nin pentru Campionatele Europene, acum ea a decis să se retragă oficial. Gim­nasta născută la Arad, legitimată la LPS Cetate Deva, după ce a fost admisă la Facultatea de medicină a trebuit să aleagă între gimnastică şi medicină: „Sportul de performanţă necesită impli­care şi continuitate zilnică şi am ales să renunţ”, a declarat aceasta, deşi spera că le poate face pe amândouă.
„M-am lăsat de gimnastică în această vară, după ce am intrat la Facultatea de Medicină, la UVVG Arad. Iubesc gim­nastica, mi-ar fi plăcut să continui, mi-ar fi plăcut să fac ambele în paralel, dar sportul de performanţă necesită impli­care şi con­tinuitate zilnică. Am cântărit foarte bine decizia şi am ajuns la con­cluzia că acum este cel mai potrivit mo­ment de a începe această facultate, pentru noua mea carieră. Mi-ar fi plăcut să demonstrez poa­te mai multe în gim­nastică, dar acest lucru nu a mai fost să fie. Rămân cu acel bronz la europenele de la Berna cu echipa Ro­mâniei de junioare şi dar şi cu multiplele titluri de campioană naţională şi interna­ţională la diverse competiţii. Sunt sigură că toată lumea ar fi vrut ca eu să rămân com­ponentă a lotului naţional de gim­nastică, dar decizia mi-a aparţinut în între­gime, a fost opţiunea mea. Părinţii mei m-au sus­ţinut şi mă susţin în continuare în de­ciziile pe care doar eu le iau, mi le res­pectă, au fost alături de mine în ultima zi de gimnastică şi în prima zi de medicină” a declarat Olivia Cîmpian.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.