Gimnastică. Federaţia caută soluţii pentru repornirea activităţii

7 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Condiţiile anunţate marţi de ministrul Ionuţ Stroe pentru reluarea activităţii sportive dau destule bătăi de cap preşedinţilor de federaţii din România. Aceştia vor primi mai multe lămuriri după ce, în aceste zile, MTS şi COSR vor discuta despre ce sportivi vor putea merge în cele două baze desemnate, Snagov şi Izvorani, pentru a se antrena.

Gimnastica este una dintre disciplinele sportive cu reprezentanţi calificaţi la Jocurile Olimpice iar această instituţie încearcă să găsească soluţii pentru a relua activitatea în condiţii de siguranţă.
„Gimnastica încearcă să găsească soluţii pentru a-şi relua activitatea, sunt măsuri ce au fost impuse pe care nu toată lumea ar putea să le respecte. Ne-am dori ca fetele să pornească pregătirea la Deva, dar ne-ar trebui un aviz de la Ministerul Educaţiei pentru cantină şi pentru cămin“, a spus Marcela Fumea, preşedinte interimar la FRG.
Apoi a continuat: „Ministrul a spus că ar trebui să începem la Izvorani, deci ar trebui să ne supunem şi noi acestei decizii. Am început demersurile cu antrenorii şi sportivii, le-am spus celor care aparţin de programul olimpic să se izoleze timp de 14 zile. Am trimis Comisiei medicale adresă prin care am rugat să ni se spună cum am putea să facem testele respective, unde şi la ce preţ“.
Gimnastica are doi sportivi calificaţi la JO, pe Maria Holbură şi pe Marian Drăgulescu (foto). „Ne-am fi dorit ca Marian să se poată antrena la sala de la „Lia Manoliu“, el şi cu antrenorul, pentru că restul băieţilor nu mai sunt în lotul olimpic. Dar hotelul nu poate fi folosit, pentru că sunt cazaţi medici“, a explicat Fumea (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alimente pentru veteranii de război din Hunedoara

Sute de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate sunt distribuite veteranilor de război din cinci judeţe situate în vestul...

Angajat al Ambulanţei, găsit pozitiv la testul pentru coronavirus

Informaţia a fost făcută de primarul localităţii Brad, Florin Cazacu, pe pagina sa de Facebook, acesta arătând că sunt două...

Substanţe periculoase vândute la tarabă

Totul a fost descoperit în urma unei acţiuni derulate de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase. Verificarea efectuată şi în...

Închide