GIMNASTICĂ. Două etape de Cupă Mondială au fost anulate

10 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat ieri anularea seriei de competiţii din cadrul Cupei Mondiale de gimnastică artistică, care a făcut parte din sistemul de calificare olimpică pentru Tokyo 2020.
Iniţial, seria a fost alcătuită din patru eve­ni­mente cu concursuri în Milwaukee (SUA), Stuttgart (GER), Birmingham (GBR) şi Tokyo (JPN) – destinate iniţial să aibă loc între mar­tie şi aprilie 2020. Dacă primul eve­ni­ment a avut loc anul trecut în Milwaukee, izbucnirea pandemiei Covid-19 a forţat amânarea ce­lorlalte trei evenimente până în 2021.
În ciuda eforturilor organizatorilor, conso­li­darea interdicţiilor de intrare în Europa în ultimele săptămâni a redus drastic capaci­tatea sportivilor străini de a participa la eve­nimente de pe continent, ducând mai întâi la anularea Cupei Mondiale din Germania, săptămâna trecută, apoi a celei de la Birmingham, săptămâna aceasta.
Cupa Mondială de la Tokyo, din 4 mai, care serveşte drept eveniment de testare pentru Jocurile de gimnastică artistică, ră­mâne neafectată pentru moment.
Regulile sistemului olimpic de calificare stipulează că trebuie să se organizeze minimum trei competiţii pentru a valida rezultatele seriei ca calificative pentru Tokyo 2020. În consecinţă, cele trei locuri olimpice asociate cu această serie, atât la gimnastica artistică masculină, cât şi la cea feminină, vor fi realocate .
În aceste condiţii conform regulamentului, locurile neutilizate merg în ţările cu cea mai mare clasare în rezultatele clasamentului pe echipe ale calificărilor la Campionatele Mondiale din 2019.
Prin urmare, următoarele ţări obţin o cotă suplimentară non-nominală pentru Tokyo 2020: la masculin: Rusia, China şi Japonia, iar la feminin: SUA, China şi Rusia.
Până în prezent, au fost deja alocate 82 de locuri din 98 la masculin şi 84 din 98 la fe­minin, iar locurile rămase vor fi alocate după desfăşurarea unei competiţii programată între 10-13 martie la Doha şi după campio­natele continentale.. Este deci o bună şansă pentru gimnaştii noştri să se califice la Jocurile Olimpice.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
JUDO. Oficiali deveni candidează la funcţiile din cadrul FR Judo

Federaţia Română de Judo a anunţat, pe site-ul oficial, încheierea procesului de depunere a dosarelor pentru alegerile din cadrul Adunării...

Halep şi Cîrstea s-au calificat în turul trei, la Australian Open

Jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Sorana Cîrstea,s-au calificat în turul al treilea la Australian Open, com­pe­tiţie care se...

RUGBY. Din acest sezon, arbitraj video la meciurile internaționale

Cele două sezoane competiţionale din 2021 şi 2022 din cadrul Rugby Europe Cham­pionship vor fi criteriu de calificare la Cupa...

Închide