Sport

Gimnastica, ajutată la greu de autorităţi

Ciprian Marinuţ

Lotul naţional de gimnastică, adevărata „bijuterie” a sportului românesc, îşi va continua activitatea acasă, la Deva, după ce Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat, ieri, alocarea sumei de 100.000 de euro, pentru susţinerea activităţii sportive la Centrul Olimpic de la poalele Cetăţii.

Oameni de onoare
Vestea sprijinului oferit, la greu, gimnasticii de autorităţile hunedorene l-a bucurat pe Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului naţional feminin de gimnastică. Tehnicianul le-a mulţumit consilierilor judeţeni, menţionând că are de-a face cu „oameni de onoare”, care ştiu să-şi ţină promisiunile. „Sunt fericit că preşedintele C.J. Hunedoara şi consilierii au dovedit că sunt oameni de onoare, care îşi respectă promisiunile şi care au înţeles că existenţa unui centru de excelenţă în sport e posibilă doar cu sprijinul autorităţilor locale. Ştiam că sunt alături de noi şi ne preţuiesc munca, iar decizia lor mi-a redat speranţa că putem merge înainte. Anticipând acest ajutor al autorităţilor, am făcut demersuri pentru deschiderea la Deva a unei filiale a Fundaţiei Forgym, al cărei întemeietor sunt, pentru ca finanţarea să se poată derula în limitele legalităţii”, a afirmat Nicolae Forminte.

Decizie de bun simţ
Banii vor fi utilizaţi pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile necesare lotului de gimnastică, întrucât autorităţile doresc ca sportivele să aibă toate condiţiile necesare unei bune pregătiri în cantonamentul de la Deva. „Dorim ca lotul naţional de gimnastică să rămână în Deva. Alocarea acestor bani pentru buna pregătire a gimnastelor este un act de bun simţ. Consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, această sumă de bani dedicată gimnasticii de performanţă”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele C.J. Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura